Више возила на граничним прелазима и према југу

Појачана је фреквенција возила на већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ, посебно на граничним прелазима и на дионицама које воде према југу, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске апелују да возачи током дужих путовања праве чешће паузе и избјегавају ризичних претицања.

Босна и Херцеговина 15.07.2023 | 08:15
Више возила на граничним прелазима и према југу

На граничним прелазима Градишка, Брод и Доња Градина појачана је фреквенција возила на у улазу у БиХ, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један - Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два - Соколац у току су радови и потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На дионици регионалног пута Рача - Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача - Бијељина.

Радови су у току на ауто-путу Градишка - Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка - Нова Топола - Клашнице, затим Црквина - граница Република Српска/ФБиХ Леденице, у Приједору у Улици краља Александра Приједору на путу према Козарској Дубици, те на дионицама Ламовита - Ивањска и Стари Угљевик - Главичице у рејону Глиња.

Успорено се због радова вози и на путним правцима Бијељина - Шепак у мјесту Пилица, Власеница - Соколац на Хан Пијеску, Жегуља - Љубиње /дионица Подврсник - Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, као и на дијелу пута Рогољи - Бараћи.

На дионици регионалног пута Разбој - Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен.

Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој - Горња Вијака - Дервента - Добој и Разбој - Тедин Хан - Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље - Миљевина и Укрина - Горња Вијака.

У ФБиХ се данас одржава 3. Босанскокрупска Уна регата због чега ће од 9.30 часова бити обустављен саобраћај на магистралном путу Босанска Крупа - Србљани, а возила ће бити преусмјерена на регионални пут Босанска Крупа - Цазин - Бихаћ.

Због радова на дионици магистралног пута Бихаћ - Каменица саобраћај се обуставља од 7.00 до 17.00 часова. Алтернативни правац је Бихаћ - Вркашић - Каменица - Изачић.

Због радова на мосту Горица, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици ауто-пута Зеница - Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на магистралним путевима Витез - Травник /Нова Била/, Кисељак - Бусовача, Бијељина - Шепак, Читлук - Љубушки, Ливно - Шуица и Рипач - Дубовско, као и на улазу у Бугојно, те на улазу у Хаџиће са магистралног пута.

(Срна) Фото: Бањалука нет

Коментари / 0

Оставите коментар