Спорни закон треба скинути с дневног реда

„Слобода као највеће цивилизацијско достигнуће, мора бескомпромисно да се брани и чува, уколико желимо Републику Српску да учинимо бољим мјестом за живот или ће Република Српска остати окована страховима, празна и без народа- рекао је посланик Народног фронта Жељко Дубравац.

Република Српска 13.07.2023 | 12:08
Спорни закон треба скинути с дневног реда

Он каже да клевета и увреда треба да буду избачене из Кривичног законика Републике Српске, јер борба за бољу и слободну Републику Српску, не може бити на темељу одузимања права и слобода, већ на њиховом очувању и унапређењу.

„Јавна расправа у претходним мјесецима која је спроведена у Републици Српској, недвосмислено је показала опредјељење јавности и медија да се клевета и увреда имају брисати као одредбе инкриминације, како је то предложено Кривичним закоником“- каже Дубравац и додаје:

„Ставови Народног фронта су потпуно јасни када је у питању инкриминација клевете и увреде, те апсолутно подржавамо медијску заједницу да се ово питање треба скинути са дневног реда четврте редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске заказане за 18. јули, односно брисати из приједлога наведеног закона.“

„Чини се потпуно невјероватним и апсурдним, на који начин власт скреће тему са крупних животних проблема, криминала и корупције у које је огрезло друштво у коме живимо, а заузврат се жели обрачунати са неистомишљеницима, ускратити слободу говора и мишљења, угасити и оно мало слободних медија и новинара,  док криминал и корупција цвјетају на све стране“- истиче Дубравац.

Он каже да је мишљења да се питање клевете и увреде треба уредити већ постојећим Грађанским законом, а неуређено поље медијске дјелатности новим законом, чиме ћемо, истиче он, на најбољи начин допринијети унапређењу основних људских слобода и права у Републици Српској.

(БН) Фото: Фејсбук

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Xx

13.07.2023 12:22

Браво Жељко, поштени човјече! Хвала Богу да има неко нормалан и храбар да се супротстави накарадној власти. Ти си прави опозоционар, а не они са којима баја млати као са празним врећама. Наравно, Вукан је ту, такође, који је најбољи у редовима опозиције. Трн у оку свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2023 13:19

Будала до будале,

Name

истина

13.07.2023 12:24

Слободу и "демократију" је измислио запад и пласира је сиротињи по свијету и преко тога владају и црпе богатства.Демократију код њих, они решавају газећи коњима,сузавцем и димним бомбама. За закон сам који ће кажњавати ,лајање,вријеђање,лапрдање и то ,добро ударати по џепу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А истина

13.07.2023 14:02

Јеси ли да се затварају они што краду што отимају што нас расељавају по морском западу

Name

СТАТИСТИЦАР

13.07.2023 12:30

ХОЦЕ ЛИ СЕ ТТЕТИРАТИ КЛЕВЕТА ОРОТИВ ВЛАДЕ ,АКО СЕ КАЗЕ ДА ЈЕ КИЛАВА И НЕСПОСОБНА ДА РЈЕСАВА ПРОБЛЕМЕ.КОД ПРОИЗВОДЈАЦА СВИЊА ГДЈЕ ЈЕ КУГА ЗАХВАТИЛА СТАЛЕ,ПО 4 ДАНА СТОЈЕ УГИНУЛЕ СВИЊЕ ЦЕКАЈУЦИ ДА СТИГНЕ САНИТАРНА ЕКИПА ДА ОДВЕЗЕ И ОНЕ УГИНУЛЕ И ОНЕ ЗАРАЗЕНЕ.РЕЦИТЕ ДА ЛИ И У ЈЕДНОЈ ДРЗАВИ ЕВРОПЕ ТО МОЗЕ ДА СЕ ДОГАДЈА.НА ТЕМПЕРАТУРИ ОД 40 СТЕПЕНИ СУ ПИРЕД КУЦЕ УГИНУЛЕ ЗИВОТИЊЕ ,ЗАРАЗЕНЕ,ДА ЛИ МОЗЕ ДОЦИ ДО НЕКЕ ДРУГЕ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ МЕДЈУ СТАНОВНИСТВОМ.СЈЕДИТЕ ГИСПИДО У КАНЦЕКАРИЈАМА ИСПОД КЛИМЕ,ЗАБОЛЕ ВАС СТА СЕ ДЕСАВА СА ГРАДЈАНИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

13.07.2023 12:30

Тако јеее! Ко се бар мало дружио са књигом а и животом јасно му је свее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курчубић

13.07.2023 12:31

Закон пролази и нема потребе за медијску бла-бла пажњу. Опозиција у РС нема ни снаге ни капацитета да се супротстави Врховном вођи! Додик је опозицијуразбуцо, уништио и од ње направио корумпиране папке. Колико је пута опозицију навукао да би остварио првенствено личне интересе. Сада је предао на ФБиХ, уништио је СДА, Тројку недорасли, Високог представника,.. Лик је способан да влада Балканом, а не некаквим ентитетом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озна

13.07.2023 13:50

Да није правосудје корумпирано прво он Миле бих био процесуиран !

Name

Ре озна

13.07.2023 16:51

Па ко је направио корумпирано правосудје? Цовјек је прво створио предуслове за ово сто сад ради.

Name

Тоти

13.07.2023 12:36

Хајде опозиционари показите снагу изведите народ пред скупстину и натјерајте ове олосе да повуку спорни закон .За сада се од лидера опозиције једино Говедарица изјаснио док остали суте питам се засто????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Тоти

13.07.2023 13:26

Зато сто су вецина на платном списку!

Name

Добротвор

13.07.2023 12:42

Само затвор, доста ле уцјена,лагања и клевете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса

13.07.2023 14:42

Да се народ дигне од Требиња до Приједора, па на протесте, тек би онда досло до смјене тезима, а дотле трплцемо тортуру и лаз

Name

Како

13.07.2023 13:27

НФ има посланика кад се та странка јако скоро формирала? По ком закону и правилу? Једноставно то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ринге раја

13.07.2023 14:22

Само закон, једнак за све. Овај закон штити олигархију. Повући закон и уредити закон о медијима. До тада, ништа. Или ,много боље, народ пред скупштину кад већ нисмо пред ВЛАДУ!

ОДГОВОРИТЕ