Sporni zakon treba skinuti s dnevnog reda

„Sloboda kao najveće civilizacijsko dostignuće, mora beskompromisno da se brani i čuva, ukoliko želimo Republiku Srpsku da učinimo boljim mjestom za život ili će Republika Srpska ostati okovana strahovima, prazna i bez naroda- rekao je poslanik Narodnog fronta Željko Dubravac.

Republika Srpska 13.07.2023 | 12:08
Sporni zakon treba skinuti s dnevnog reda

On kaže da kleveta i uvreda treba da budu izbačene iz Кrivičnog zakonika Republike Srpske, jer borba za bolju i slobodnu Republiku Srpsku, ne može biti na temelju oduzimanja prava i sloboda, već na njihovom očuvanju i unapređenju.

„Javna rasprava u prethodnim mjesecima koja je sprovedena u Republici Srpskoj, nedvosmisleno je pokazala opredjeljenje javnosti i medija da se kleveta i uvreda imaju brisati kao odredbe inkriminacije, kako je to predloženo Кrivičnim zakonikom“- kaže Dubravac i dodaje:

„Stavovi Narodnog fronta su potpuno jasni kada je u pitanju inkriminacija klevete i uvrede, te apsolutno podržavamo medijsku zajednicu da se ovo pitanje treba skinuti sa dnevnog reda četvrte redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zakazane za 18. juli, odnosno brisati iz prijedloga navedenog zakona.“

„Čini se potpuno nevjerovatnim i apsurdnim, na koji način vlast skreće temu sa krupnih životnih problema, kriminala i korupcije u koje je ogrezlo društvo u kome živimo, a zauzvrat se želi obračunati sa neistomišljenicima, uskratiti slobodu govora i mišljenja, ugasiti i ono malo slobodnih medija i novinara,  dok kriminal i korupcija cvjetaju na sve strane“- ističe Dubravac.

On kaže da je mišljenja da se pitanje klevete i uvrede treba urediti već postojećim Građanskim zakonom, a neuređeno polje medijske djelatnosti novim zakonom, čime ćemo, ističe on, na najbolji način doprinijeti unapređenju osnovnih ljudskih sloboda i prava u Republici Srpskoj.

(BN) Foto: Fejsbuk

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Xx

13.07.2023 12:22

Bravo Željko, pošteni čovječe! Hvala Bogu da ima neko normalan i hrabar da se suprotstavi nakaradnoj vlasti. Ti si pravi opozocionar, a ne oni sa kojima baja mlati kao sa praznim vrećama. Naravno, Vukan je tu, takođe, koji je najbolji u redovima opozicije. Trn u oku svima.

ODGOVORITE
Name

Re

13.07.2023 13:19

Budala do budale,

Name

istina

13.07.2023 12:24

Slobodu i "demokratiju" je izmislio zapad i plasira je sirotinji po svijetu i preko toga vladaju i crpe bogatstva.Demokratiju kod njih, oni rešavaju gazeći konjima,suzavcem i dimnim bombama. Za zakon sam koji će kažnjavati ,lajanje,vrijeđanje,laprdanje i to ,dobro udarati po džepu.

ODGOVORITE
Name

A istina

13.07.2023 14:02

Jesi li da se zatvaraju oni što kradu što otimaju što nas raseljavaju po morskom zapadu

Name

STATISTICAR

13.07.2023 12:30

HOCE LI SE TTETIRATI KLEVETA OROTIV VLADE ,AKO SE KAZE DA JE KILAVA I NESPOSOBNA DA RJESAVA PROBLEME.KOD PROIZVODJACA SVINJA GDJE JE KUGA ZAHVATILA STALE,PO 4 DANA STOJE UGINULE SVINJE CEKAJUCI DA STIGNE SANITARNA EKIPA DA ODVEZE I ONE UGINULE I ONE ZARAZENE.RECITE DA LI I U JEDNOJ DRZAVI EVROPE TO MOZE DA SE DOGADJA.NA TEMPERATURI OD 40 STEPENI SU PIRED KUCE UGINULE ZIVOTINJE ,ZARAZENE,DA LI MOZE DOCI DO NEKE DRUGE ZARAZNE BOLESTI MEDJU STANOVNISTVOM.SJEDITE GISPIDO U KANCEKARIJAMA ISPOD KLIME,ZABOLE VAS STA SE DESAVA SA GRADJANIMA.

ODGOVORITE
Name

disident

13.07.2023 12:30

Tako jeee! Ko se bar malo družio sa knjigom a i životom jasno mu je svee.

ODGOVORITE
Name

Kurčubić

13.07.2023 12:31

Zakon prolazi i nema potrebe za medijsku bla-bla pažnju. Opozicija u RS nema ni snage ni kapaciteta da se suprotstavi Vrhovnom vođi! Dodik je opozicijurazbuco, uništio i od nje napravio korumpirane papke. Koliko je puta opoziciju navukao da bi ostvario prvenstveno lične interese. Sada je predao na FBiH, uništio je SDA, Trojku nedorasli, Visokog predstavnika,.. Lik je sposoban da vlada Balkanom, a ne nekakvim entitetom!

ODGOVORITE
Name

Ozna

13.07.2023 13:50

Da nije pravosudje korumpirano prvo on Mile bih bio procesuiran !

Name

Re ozna

13.07.2023 16:51

Pa ko je napravio korumpirano pravosudje? Covjek je prvo stvorio preduslove za ovo sto sad radi.

Name

Toti

13.07.2023 12:36

Hajde opozicionari pokazite snagu izvedite narod pred skupstinu i natjerajte ove olose da povuku sporni zakon .Za sada se od lidera opozicije jedino Govedarica izjasnio dok ostali sute pitam se zasto????

ODGOVORITE
Name

Re Toti

13.07.2023 13:26

Zato sto su vecina na platnom spisku!

Name

Dobrotvor

13.07.2023 12:42

Samo zatvor, dosta le ucjena,laganja i klevete

ODGOVORITE
Name

Ljubisa

13.07.2023 14:42

Da se narod digne od Trebinja do Prijedora, pa na proteste, tek bi onda doslo do smjene tezima, a dotle trplcemo torturu i laz

Name

Kako

13.07.2023 13:27

NF ima poslanika kad se ta stranka jako skoro formirala? Po kom zakonu i pravilu? Jednostavno to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

Ringe raja

13.07.2023 14:22

Samo zakon, jednak za sve. Ovaj zakon štiti oligarhiju. Povući zakon i urediti zakon o medijima. Do tada, ništa. Ili ,mnogo bolje, narod pred skupštinu kad već nismo pred VLADU!

ODGOVORITE