ХЕТ: За 6 мјесеци промоције троше 750.000 КМ

Како би побољшали видљивост свог бренда и унаприједили пословање Хидроелектрана на Требишњици до краја године потрошиће 750 хиљада марака на промоцију!

Република Српска 12.07.2023 | 22:45
ХЕТ: За 6 мјесеци промоције троше 750.000 КМ

ХЕ Требишњица је у власништву Електропривреде Републике Српске стога није у потпуности јасно зашто би једно јавно предузеће које има монопол на тржишту уопште имало потребу за рекламирањем овог обима.

Само двије фирме у БиХ испуњавају услове из тендерске документације, једна од њих блиска је власти у РС.

Хидроелектране на Требишњици задњи дан маја раписале су тендер за набавку услуга промоције на спортским догађајима, културним манифестацијама, симпозијима, конгресима, сајмовима, савјетовањима, издавању публикација и осталим догађајима од значаја у периоду до 31.12.2023. године. Вриједност тендера симболична- 750.000 КМ без ПДВ-а!

Осим што је невјероватна чињеница да јавно предузеће које апсолутно нема конкуренције на тржишту јер има апсолутни монопол троши оволико новца на промоцију.

Према анализи портала Пратимо тендере ова набавка је и ризична јер услови квалификације у тендерској документацији указују на то да постоји могућност дискриминације понуђача.

У тендерској документацији тражено је да понуђач мора да посједује Гоогле Премиер Партнер значку за БиХ најмање 2 године узастопно.

Само двије фирме из БиХ тренутно имају статус гоогле партнера за 2023. годину то су фирма АД Крафт и Грапе из Бања Луке.

Фирма АД Крафт имала је статус Гоогле партнера и 2022. године. Власници ове фирме су Едина Велић и Едина Ћулум. Фирма Грапе из Бања Луке у власништву је Немање Крецеља и агенције Инфо 5 из Бања Луке. Агенција Инфо 5 у власништву је брачног пара Бранкице и Драгана Јеринића. 

Драган Јеринић био је главни и одговорни уредник и замјеник директора Независних новина, његова супруга Бранкица, бивша је новинарка Гласа Српске.

Према писању медија, брачни пар свој пословни успјех дугују управо бившем послодавцу јер  “у свим својим пословима обилато користе реално велику политичку и сваку другу снагу и утицај Жељка Копање, власника “Независних новина” и “Гласа Српске”.

Жељко Копања био је дугогодишњи пријатељ Милорада Додика. Осим тога, Драган Јеринић оснивач је фирме Мега Електрик заједно са Данилом Петровићем бившим савјетником и зетом потпредсједника СНСД-а и бившег члана Предсједништва БиХ, Небојше Радмановића.

ШТА СЕ ПЛАЋА 750.000 КМ?

У тендерској документацији за промоцију предузећа на пет нивоа наведени су различити услови и цијене који ће укупно коштати 750.000 КМ.

За промоцију предузећа на нивоу 1 тражено је писање једне новости за објаву на порталима, једна објава на друштвеним мрежама, једна насловна фотографија, спонзорисање објаве на друштвеним мрежама, један спонзорисани оглас те један гоогле дисплеј огласа. За ово оглашавање планирано је до 3.000 КМ.

За промоцију предузећа на нивоу 2 тражено је исто као и за ниво 1 с додатком два гугл дисплеј огласа те примјена логотипа и дизајн банера. За промоцију предузећа на нивоу 2 планирано је између 3.000 и 6.000 КМ.

За промоцију предузећа на нивоу 3 осим ових захтјеване су још неке услуге а ХЕ Требишњица издвојиће до 20.000 КМ за ове намјене.

За промоцију предузећа ниво 4 Хидроелектрана на Требишњици издвојит ће између 20.000 и 100.000 КМ. На фотографији испод погледајте за шта ће издвојити тај новац.

За промоцију предузећа ниво 5 ХЕ Требишњица издваја до 200.000 КМ!

(пратимотендере)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бојан

12.07.2023 23:08

750.000 хиљда за промоцију. Као да производе пиво или мобилне телефоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

13.07.2023 00:07

Оно лоповско г.вно Петровић и шура му Таминџија хоће да упознају јавност региона са постојањем ХЕТа. До данас за тај производни енергетски објекат нико није чуо. За ових 50 ак година његовог постојања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имату свега

13.07.2023 00:37

Додик не може држати лични стандард од плате. Превише има људи којима мора плаћати лојалност Новац нема етницитет па су у колу чак и Бошњаци Под бренд се то подразумјева нешто уникатно и вриједно ЕУ има неколико десетина милиона бескућника, тешка је економска криза, огромна незапосленост. Чувајте беле паре за црне дане. Ви и кад би ста вили Додика на хиљотињу то ништа пуно неће измјенити. Вас је уништио Хаг и од њих треба тражити одштету јер и без Додока не би било пуно боље. Нажалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ехе

13.07.2023 07:29

То су та предузецаа блиска власти умрезени ридбинско кумовско подобномлинијом партијдкокриминyлном изнадзаконааа!!! Умрезени хоботнуцаа хараа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

13.07.2023 20:21

Не треба промоција, ни за пиво, ни за телефоне, ни ХЕТУ. Узимају Народно. Сами одлучују.

ОДГОВОРИТЕ