Искра СДС-а ће вјечно горјети и живјети са народом

Ломљењем славког колача и одавањем почасти погинулим браниоцима Семберије, Градски одбор Српске демократске странке Бијељина, прославио је данас крсну славу - Петровдан.

Република Српска 12.07.2023 | 19:57
Искра СДС-а ће вјечно горјети и живјети са народом

Српска демократска странка је од деведесетих година штитила интересе српског народа на овим просторима рекао је повјереник градског одбора СДС-а Бијељина Љубиша Петровић, честитајући крсну славу свим члановима и симпатизерима странке.

"Вјечна искра СДС-а ће вјечно и горјети. Она ће заједно живјети са српским народом, зато што је СДС као најстарија државотворна странка у РС, заједно са народом у покрету и борби и створила и одбранила Републику Српску. ", рекао је Петровић

Посланик СДС-а у НС РС Мирјана Орашанин каже да је поносна на 33 године постојања СДС, присјетивши се и оснивача странке. 

"Када се сјетимо тог времена када је стварана Српска демократска странка то је било привидно једно вријеме благостања, међутим, једно јако тешко вријеме, и оснивачи СДС-а су били заиста толико мудри да препознају тај историјски моменат и опасност која пријети српском народу у БиХ у то вријеме. Знали су да предузму кораке, да реагују, и ево резултат свега тога, заједно са српским народом је данашња Република Српска."

СДС је основан на Петровдан 12. јула 1990. године, као посљедња формирана национална странка на простору тадашње БиХ и као реакција на пријетеће процесе настале пред распад бивше Југославије. Орашанин истиче да је у овим данашњим изазовним временима, потребно првенствено сачувати РС у оквиру Дејтонског мировног споразума, унапређивати је економски и политички и  јачати њен углед.

"Јер заиста ово на шта је данас дошла РС је за право жаљење, а сви они борци, онај силни народ који је дао животе за РС, заиста не завређује овакву РС. Она може бити много боља стабилнија чвршћа, и ми морамо да се боримо за њу као за зјеницу свога ока."

Ломљењу славског колача у Саборном храму, претходило је полагања вијенаца и цвијећа на споменик погинулим браниоцима Семберије и споменик Краљу Петру И Карађорђевићу на градском Тргу.

(БН) Фото: БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зоцy

12.07.2023 20:41

Додо се игра са вама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циталац

12.07.2023 21:59

Сретна крсба слава,Бог вам упомоци био

Name

БОЈАН

12.07.2023 21:11

Љубиса мајсторе најјаци си не могу ти ниста ови сектаси црвени.И сретна ти слава да је јос 150 година славис као побиједник…Зив и здрав био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маса

13.07.2023 12:10

О чему ти? Какав побједник, СНСД нас дрибла како стигне.

Name

Игипоп

12.07.2023 21:43

Кад се сјетим деведесетих и послије рата како су ови из сдс водили политику од оног попа из Теслића ап до Калиница и остслих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеститам

13.07.2023 09:15

Нака је вјецна Српска Демократска Странка, нека је вјецна Република Српска. Срећана слава ❤️СДС❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре честитам

13.07.2023 23:53

На чему,фуј

Name

Ала

13.07.2023 09:18

Лијепа зена ова Мирјана Орасанин. Срецна вам слава моји СДС другови.

ОДГОВОРИТЕ