Iskra SDS-a će vječno gorjeti i živjeti sa narodom

Lomljenjem slavkog kolača i odavanjem počasti poginulim braniocima Semberije, Gradski odbor Srpske demokratske stranke Bijeljina, proslavio je danas krsnu slavu - Petrovdan.

Republika Srpska 12.07.2023 | 19:57
Iskra SDS-a će vječno gorjeti i živjeti sa narodom

Srpska demokratska stranka je od devedesetih godina štitila interese srpskog naroda na ovim prostorima rekao je povjerenik gradskog odbora SDS-a Bijeljina Ljubiša Petrović, čestitajući krsnu slavu svim članovima i simpatizerima stranke.

"Vječna iskra SDS-a će vječno i gorjeti. Ona će zajedno živjeti sa srpskim narodom, zato što je SDS kao najstarija državotvorna stranka u RS, zajedno sa narodom u pokretu i borbi i stvorila i odbranila Republiku Srpsku. ", rekao je Petrović

Poslanik SDS-a u NS RS Mirjana Orašanin kaže da je ponosna na 33 godine postojanja SDS, prisjetivši se i osnivača stranke. 

"Kada se sjetimo tog vremena kada je stvarana Srpska demokratska stranka to je bilo prividno jedno vrijeme blagostanja, međutim, jedno jako teško vrijeme, i osnivači SDS-a su bili zaista toliko mudri da prepoznaju taj istorijski momenat i opasnost koja prijeti srpskom narodu u BiH u to vrijeme. Znali su da preduzmu korake, da reaguju, i evo rezultat svega toga, zajedno sa srpskim narodom je današnja Republika Srpska."

SDS je osnovan na Petrovdan 12. jula 1990. godine, kao posljednja formirana nacionalna stranka na prostoru tadašnje BiH i kao reakcija na prijeteće procese nastale pred raspad bivše Јugoslavije. Orašanin ističe da je u ovim današnjim izazovnim vremenima, potrebno prvenstveno sačuvati RS u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma, unapređivati je ekonomski i politički i  jačati njen ugled.

"Jer zaista ovo na šta je danas došla RS je za pravo žaljenje, a svi oni borci, onaj silni narod koji je dao živote za RS, zaista ne zavređuje ovakvu RS. Ona može biti mnogo bolja stabilnija čvršća, i mi moramo da se borimo za nju kao za zjenicu svoga oka."

Lomljenju slavskog kolača u Sabornom hramu, prethodilo je polaganja vijenaca i cvijeća na spomenik poginulim braniocima Semberije i spomenik Kralju Petru I Karađorđeviću na gradskom Trgu.

(BN) Foto: BN

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Zocy

12.07.2023 20:41

Dodo se igra sa vama

ODGOVORITE
Name

Citalac

12.07.2023 21:59

Sretna krsba slava,Bog vam upomoci bio

Name

BOJAN

12.07.2023 21:11

Ljubisa majstore najjaci si ne mogu ti nista ovi sektasi crveni.I sretna ti slava da je jos 150 godina slavis kao pobijednik…Ziv i zdrav bio

ODGOVORITE
Name

Masa

13.07.2023 12:10

O čemu ti? Kakav pobjednik, SNSD nas dribla kako stigne.

Name

Igipop

12.07.2023 21:43

Kad se sjetim devedesetih i poslije rata kako su ovi iz sds vodili politiku od onog popa iz Teslića ap do Kalinica i ostslih

ODGOVORITE
Name

Cestitam

13.07.2023 09:15

Naka je vjecna Srpska Demokratska Stranka, neka je vjecna Republika Srpska. Srećana slava ❤️СДС❤️

ODGOVORITE
Name

Re čestitam

13.07.2023 23:53

Na čemu,fuj

Name

Ala

13.07.2023 09:18

Lijepa zena ova Mirjana Orasanin. Srecna vam slava moji SDS drugovi.

ODGOVORITE