У контакту сам са Вучићем, спреман сам да се састанемо

"Забринути смо за раст тензија на Косову и позивамо да се смање тензије у тој области. НАТО је присутан у Косову које осгурава и становништво и регију а повећан је и број војника и трупа због нестабилности".

Свијет 11.07.2023 | 11:25
У контакту сам са Вучићем, спреман сам да се састанемо

Први дан НАТО самита у Литванији почео је пресс конференцијом генералног секретара НАТО-а.

Како јавља извјештач БН-а, Јенс Столтенберг каже да је ово је историјски самит због уласка Шведске у НАТО, али и због приближавања Украјине чланству Алијанси.

"Имаћемо сутра састанак са предсједником Украјине Володимиром Зеленским да разговарамо о могућности да не иду у чланство на начин да ће се укинути МАП што је корак ближе уласку у НАТО, каже Столтенберг.

Апеловао на све чланице да наставе са подршком Украјини.

Упитан да ли це се састати са предсједником Србије Александром Вучићем, Столтенберг је рекао да је у контакту са Вучићем и да је спреман да се састане са њим.

"Забринути смо за раст тензија на Косову и позивамо да се смање тензије у тој области. НАТО је присутан у Косову које осгурава и становништво и регију а повећан је и број војника и трупа због нестабилности".

Данас се очекује и састанак са америчким предсједником Џом Бајденом, као и са бројним лидерима земаља чланица и бројним званичницима.

(БН) Фото: БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мирослав

11.07.2023 13:43

Колико је близо Украјина цланству? Само да додје Зеленски до вас, па да вас насамара, због лазних обецања? А референдум у Светској, тога висе нема или ста? Није фер, кад се народ игнорисе. Народ је цудан, мозе се окренути против вас, кад виде ста им спремате. Само да додје Зеленски, припремите миљарде, инаце це вас намлатити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сејттан

11.07.2023 14:02

НАТО није војска која доноси мир него доминацију Америке..НАТО је теска зла цинио над цивилима у Ираку, Афханистану и Сирији. Пола милиона цивила је изгинуло у Ираку. Преко 500 000 дјеце у Ираку је остало без једног или оба родитеља. НАТО им побио родитеље. Срамите ли се ви Столтенберг сто сте на целу таквог зла. Срами ли се Француска. Њемацка не зна ста је срам.. Ни Русија се не срами неких својих брука.. Популарно је ко је веци, Исус или Мухамед. Јако битно. Творац је изнад њих. Заједницки. Својим слугама, цовјеку је дао слободну вољу али одредио им границе могуцности које им ограницавају ту вољу. Мозес мрзити Бога ако имас воље али немас могуцности да допрес до њега. До господара.. Слузи слуго и не ремети равнотезу. Буди понизан. Смртнице јадни.. Јел цовјек свјестан колико је јадан. То схвате тек кад додје крај. Погледајте Јое Бајдена. Лидера најјаце дрзаве на свијету. Има ли јаднијег цовјека од њега а да је ето толико моцан. Не мозе сам са бине да сидје и прица са ваздухом. То вам је да Творац показе да Америка није сила него он Творац. . Америка и Русија би биле за пола секунде збрисане врелом свјетлосцу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

11.07.2023 14:45

Ех сада Ирак Авганистан Сирија Па те дрзаве и њихови народи нису нас ниво То је треци свијет Не моземо поредити зла над становниством тамо неких небитних низеразредних народа са проблемом у којем се насао народ Украјине Јесте да је Русија напала Украјину да у ствари помогне украјинском народу да се ослободи терора и угњетавања које долази са запада али исто је било и у Ираку Авганистану Сирији Либији итд

Name

Хе Хе

11.07.2023 14:59

Ништа од овога се неби десилио, да није раније прекршено међународно право, да "неки" нису окупирали дио једне државе и прогласили је независном, то јесте поклонили је народу који већ има своју матичну државу, сад има двије , па нису Руси будале, зашто и они неби радили исте ствари, а може им се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејла Макаренскy

11.07.2023 15:13

Ста цемо са тузбом за употребу бојеве муниције са осиромасеним уранијумом? Био је то саставни дио хуманитарне акције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И касетних бомби

11.07.2023 17:27

Сто су бомбардовали дрзаве по свијету.

Name

Уснула вон Карајен

11.07.2023 18:16

Радијација уопсте није здравствено упитна! Цак ста висе о-уранијум јаца организам, цула сам и о од Пленковиц-а!

Name

КиМ

11.07.2023 17:25

Је Србја. Тацка.

ОДГОВОРИТЕ