U kontaktu sam sa Vučićem, spreman sam da se sastanemo

"Zabrinuti smo za rast tenzija na Kosovu i pozivamo da se smanje tenzije u toj oblasti. NATO je prisutan u Kosovu koje osgurava i stanovništvo i regiju a povećan je i broj vojnika i trupa zbog nestabilnosti".

Svijet 11.07.2023 | 11:25
U kontaktu sam sa Vučićem, spreman sam da se sastanemo

Prvi dan NATO samita u Litvaniji počeo je press konferencijom generalnog sekretara NATO-a.

Kako javlja izvještač BN-a, Jens Stoltenberg kaže da je ovo je istorijski samit zbog ulaska Švedske u NATO, ali i zbog približavanja Ukrajine članstvu Alijansi.

"Imaćemo sutra sastanak sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim da razgovaramo o mogućnosti da ne idu u članstvo na način da će se ukinuti MAP što je korak bliže ulasku u NATO, kaže Stoltenberg.

Apelovao na sve članice da nastave sa podrškom Ukrajini.

Upitan da li ce se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Stoltenberg je rekao da je u kontaktu sa Vučićem i da je spreman da se sastane sa njim.

"Zabrinuti smo za rast tenzija na Kosovu i pozivamo da se smanje tenzije u toj oblasti. NATO je prisutan u Kosovu koje osgurava i stanovništvo i regiju a povećan je i broj vojnika i trupa zbog nestabilnosti".

Danas se očekuje i sastanak sa američkim predsjednikom Džom Bajdenom, kao i sa brojnim liderima zemalja članica i brojnim zvaničnicima.

(BN) Foto: BN

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Miroslav

11.07.2023 13:43

Koliko je blizo Ukrajina clanstvu? Samo da dodje Zelenski do vas, pa da vas nasamara, zbog laznih obecanja? A referendum u Svetskoj, toga vise nema ili sta? Nije fer, kad se narod ignorise. Narod je cudan, moze se okrenuti protiv vas, kad vide sta im spremate. Samo da dodje Zelenski, pripremite miljarde, inace ce vas namlatiti.

ODGOVORITE
Name

Sejttan

11.07.2023 14:02

NATO nije vojska koja donosi mir nego dominaciju Amerike..NATO je teska zla cinio nad civilima u Iraku, Afhanistanu i Siriji. Pola miliona civila je izginulo u Iraku. Preko 500 000 djece u Iraku je ostalo bez jednog ili oba roditelja. NATO im pobio roditelje. Sramite li se vi Stoltenberg sto ste na celu takvog zla. Srami li se Francuska. Njemacka ne zna sta je sram.. Ni Rusija se ne srami nekih svojih bruka.. Popularno je ko je veci, Isus ili Muhamed. Jako bitno. Tvorac je iznad njih. Zajednicki. Svojim slugama, covjeku je dao slobodnu volju ali odredio im granice mogucnosti koje im ogranicavaju tu volju. Mozes mrziti Boga ako imas volje ali nemas mogucnosti da dopres do njega. Do gospodara.. Sluzi slugo i ne remeti ravnotezu. Budi ponizan. Smrtnice jadni.. Jel covjek svjestan koliko je jadan. To shvate tek kad dodje kraj. Pogledajte Joe Bajdena. Lidera najjace drzave na svijetu. Ima li jadnijeg covjeka od njega a da je eto toliko mocan. Ne moze sam sa bine da sidje i prica sa vazduhom. To vam je da Tvorac pokaze da Amerika nije sila nego on Tvorac. . Amerika i Rusija bi bile za pola sekunde zbrisane vrelom svjetloscu..

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

11.07.2023 14:45

Eh sada Irak Avganistan Sirija Pa te drzave i njihovi narodi nisu nas nivo To je treci svijet Ne mozemo porediti zla nad stanovnistvom tamo nekih nebitnih nizerazrednih naroda sa problemom u kojem se nasao narod Ukrajine Jeste da je Rusija napala Ukrajinu da u stvari pomogne ukrajinskom narodu da se oslobodi terora i ugnjetavanja koje dolazi sa zapada ali isto je bilo i u Iraku Avganistanu Siriji Libiji itd

Name

He He

11.07.2023 14:59

Ništa od ovoga se nebi desilio, da nije ranije prekršeno međunarodno pravo, da "neki" nisu okupirali dio jedne države i proglasili je nezavisnom, to jeste poklonili je narodu koji već ima svoju matičnu državu, sad ima dvije , pa nisu Rusi budale, zašto i oni nebi radili iste stvari, a može im se !

ODGOVORITE
Name

Lejla Makarensky

11.07.2023 15:13

Sta cemo sa tuzbom za upotrebu bojeve municije sa osiromasenim uranijumom? Bio je to sastavni dio humanitarne akcije.

ODGOVORITE
Name

I kasetnih bombi

11.07.2023 17:27

Sto su bombardovali drzave po svijetu.

Name

Usnula von Karajen

11.07.2023 18:16

Radijacija uopste nije zdravstveno upitna! Cak sta vise o-uranijum jaca organizam, cula sam i o od Plenkovic-a!

Name

KiM

11.07.2023 17:25

Je Srbja. Tacka.

ODGOVORITE