Моззарт спонзор ФИБА 3x3 турнира у Мостару и Власеници

У бројним градовима и општинама широм наше земље играо се одличан улични баскет протеклог викенда. Турнири ФИБА Стреетбалл привукли су велики број екипа из земље и региона, али и бројну публику. Подршку организаторима овог популарног такмичења у бројним мјестима широм БиХ сваке године пружа компанија Моззарт која је сада била спонзор такмичења у Мостару и Власеници. 

Република Српска 10.07.2023 | 18:26
Моззарт спонзор ФИБА 3x3 турнира у Мостару и Власеници
У Мостару се протекла два дана играо други турнир у уличној кошарци, ФИБА Стреетбалл Мостар 3x3 2023 на атрактивној локацији испред Хрватског дома Херцег Стјепан Косаче.
 
Такмичење је изазвало велики интерес, па су се пријавиле 24 екипе из БиХ и сусједних држава, а након дводневног баскета, најбољом је проглашена екипа Спортко из Сплита.
 
 
Момчад састављена од неколико играча који су и на ФИБА службеној љествици, те који играју и за хрватску репрезентацију, била је заслужено најбоља. Спортко је у полуфиналу с увјерљивих 21:10 свладао Лапад, а онда у финалу и екипу Пале 3x3 с 21:14. 
 
Иначе, био је то судар двије понајбоље екипе турнира, а одлична момчад с Пала до финала је дошла поразивши у полуфиналу Алф Маркет из Раме с 21:14.  
 
Задњег дана турнира пред великим бројем посјетитеља одржано је и натјецање у трицама, а одиграна је и ревијална утакмица. 
 
-Одазив екипа је био више него фантастичан. Вјерујем да смо турнир с највише екипа ове године у БиХ, а то је препознала и мостарска публика која се одазвала у великом броју. Захваљујемо се компанији Моззарт на подршци једном оваквом спортском и друштвеном догађају- каже Марко Задро један од организатора турнира ФИБА Стреетбалл Мостар. 
 
 
И у Власеници се такође играла сјајна игра под обручима. На турниру је учествовало 15 екипа из БиХ, Србије, Црне Горе, а трибине Градског стадиона су биле премале да приме све заинтересоване навијаче. 
 
Побједник трећег по реду Власеница 3x3 Стреетбалл турнира је домаћа екипа- Власеница 3x3, у саставу Александар Лазић, Срђан Тешић, Бојан Лулић и Милош Милошевић. У финалу су савладали освајача прошлогодишњег турнира, екипу Титоград 3x3 резултатом 21:18. 
 
Дан касније одржан је турнир за млађе категорије. Побједама екипа 3x3 Анин двор Шековићи у јуниорској и ТР Центар у пионирској конкуренцији завршен је и трећи по реду Власеница 3x3 Стреетбалл турнир.
 
 
Екипа Аниног двора, у саставу Миловановић, Братић, Видаковић и Драгичевић је у финалу, пред препуним трибинама добила борбену екипу домаћина Власеница 3x3. У пионирској конкуренцији мјешовита мушко-женска екипа, коју су чинили сестре Мазић, Стевановић, Вуковић и Рикић, савладала је момке из екипе Пеле.
 
-Посебну захвалност дугујмо компанији Моззарт за изузетну сарадњу и помоћ у организацији овог догађаја- поручује Далибор Видовић, организатор Власеница 3x3 Стреетбалл турнира. 
 
(ПР)

Коментари / 0

Оставите коментар