Mozzart sponzor FIBA 3x3 turnira u Mostaru i Vlasenici

U brojnim gradovima i opštinama širom naše zemlje igrao se odličan ulični basket proteklog vikenda. Turniri FIBA Streetball privukli su veliki broj ekipa iz zemlje i regiona, ali i brojnu publiku. Podršku organizatorima ovog popularnog takmičenja u brojnim mjestima širom BiH svake godine pruža kompanija Mozzart koja je sada bila sponzor takmičenja u Mostaru i Vlasenici. 

Republika Srpska 10.07.2023 | 18:26
Mozzart sponzor FIBA 3x3 turnira u Mostaru i Vlasenici
U Mostaru se protekla dva dana igrao drugi turnir u uličnoj košarci, FIBA Streetball Mostar 3x3 2023 na atraktivnoj lokaciji ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosače.
 
Takmičenje je izazvalo veliki interes, pa su se prijavile 24 ekipe iz BiH i susjednih država, a nakon dvodnevnog basketa, najboljom je proglašena ekipa Sportko iz Splita.
 
 
Momčad sastavljena od nekoliko igrača koji su i na FIBA službenoj ljestvici, te koji igraju i za hrvatsku reprezentaciju, bila je zasluženo najbolja. Sportko je u polufinalu s uvjerljivih 21:10 svladao Lapad, a onda u finalu i ekipu Pale 3x3 s 21:14. 
 
Inače, bio je to sudar dvije ponajbolje ekipe turnira, a odlična momčad s Pala do finala je došla porazivši u polufinalu Alf Market iz Rame s 21:14.  
 
Zadnjeg dana turnira pred velikim brojem posjetitelja održano je i natjecanje u tricama, a odigrana je i revijalna utakmica. 
 
-Odaziv ekipa je bio više nego fantastičan. Vjerujem da smo turnir s najviše ekipa ove godine u BiH, a to je prepoznala i mostarska publika koja se odazvala u velikom broju. Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na podršci jednom ovakvom sportskom i društvenom događaju- kaže Marko Zadro jedan od organizatora turnira FIBA Streetball Mostar. 
 
 
I u Vlasenici se takođe igrala sjajna igra pod obručima. Na turniru je učestvovalo 15 ekipa iz BiH, Srbije, Crne Gore, a tribine Gradskog stadiona su bile premale da prime sve zainteresovane navijače. 
 
Pobjednik trećeg po redu Vlasenica 3x3 Streetball turnira je domaća ekipa- Vlasenica 3x3, u sastavu Aleksandar Lazić, Srđan Tešić, Bojan Lulić i Miloš Milošević. U finalu su savladali osvajača prošlogodišnjeg turnira, ekipu Titograd 3x3 rezultatom 21:18. 
 
Dan kasnije održan je turnir za mlađe kategorije. Pobjedama ekipa 3x3 Anin dvor Šekovići u juniorskoj i TR Centar u pionirskoj konkurenciji završen je i treći po redu Vlasenica 3x3 Streetball turnir.
 
 
Ekipa Aninog dvora, u sastavu Milovanović, Bratić, Vidaković i Dragičević je u finalu, pred prepunim tribinama dobila borbenu ekipu domaćina Vlasenica 3x3. U pionirskoj konkurenciji mješovita muško-ženska ekipa, koju su činili sestre Mazić, Stevanović, Vuković i Rikić, savladala je momke iz ekipe Pele.
 
-Posebnu zahvalnost dugujmo kompaniji Mozzart za izuzetnu saradnju i pomoć u organizaciji ovog događaja- poručuje Dalibor Vidović, organizator Vlasenica 3x3 Streetball turnira. 
 
(PR)

Komentari / 0

Ostavite komentar