Свињску кугу власт користи за обрачун са Петровићем

"Можда Вам је ријешење да ухапсите "одговорног" за афричку кугу свиња, Љубишу Петровића, тако ће све муке проћи, барем муке богаташа, а сиротиња, па сиротиња ће тада заћутати и наставити да буде сиротиња", наводи Петровић и наглашава да је "оно што је у мојој моћи и надлежности ја сам урадио заједно са свим члановима локалног кризног центра, што је данас констатовао и потврдио главни  инспектор при Републичкој управи цивилне заштите".

Република Српска 07.07.2023 | 21:36
Свињску кугу власт користи за обрачун са Петровићем

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић објавио је да је данас одржана још једна сједницу локалног кризног центра за борбу против епидемије афричке свињске куге, те да је био и састанак са представницима Републичког кризног центра.

"Да ћу ја бити крив за избијање и ширење афричке свињске куге је било јасно од старта, крив сам за све што се деси. Али никако  нису криви они који афричку свињску кугу нису препознали на вријеме, они који су дозволили увоз болесних животиња, они који ништа не раде већ се баве политиканством, они који нису ништа урадили на покретању процеса и доношењу Одлуке за интервентни откуп свиња, који продају маглу, који отимају Бијељини два милиона КМ у тренутку када се суочава са привредном катастрофом, они који су све процесе стурили на грбачу града, који нису стручни и који ову земљу и народ воде у пропаст", навео је Петровић.

У објави на фејцбук профилу, градоначелник Бијељине описује каква је ситуација:

- Број еутаназираних и нешкодљиво уклоњених свиња закључно са јучерашњим даном је 1.689, број домаћинстава на којима је потврђена афричка свињска куга је 49, посљедња МЗ гдје је потврђена афричка свињска куга је Велино Село.

- Негирамо шпекулације да граду недостају дезбаријере као и муниција за одстрел свиња

- Имамо проблем са новим локацијама за јаме гдје се укопавају еутаназиране и угинуле свиње. Мјештани у селима Горњи Драгаљевац и Средња Чађавица, су се подигли и не дозвољавају да се на парцелама које су у власништву града копају јаме, јер се како наводе плаше загађења воде иако се одлагање и укоп свиња спроводи поштујући санитарне мјере, дезинфекцију и изолацију. Локација поред Еко-Депа је искључена јер је ван сваке памети да угинуле животиње одлажемо близу депоније која је већ сама по себи велики проблем за град јер је у његовој непосредној близини. 

- Затражена је интервенција од Републичког кризног центра и уступање земљишта које припада Републици Српској или ћемо бити принуђени да јаме копамо и одлажемо угинуле и еутаназиране свиње уз асистенцију полиције, друге нема. 

- Представници Полицијске управе Бијељина, механизација и људство из АД "Комуналац" и АД "Водовод и канализација" су стално на терену.

- Град Бијељина свакодневно трпи велике губитке из буџета, од републичког патроната и министарства ни трага ни гласа, ни уложене марке, ту су да се огласе само да убирају који политички поен.

"Можда Вам је ријешење да ухапсите "одговорног" за афричку кугу свиња, Љубишу Петровића, тако ће све муке проћи, барем муке богаташа, а сиротиња, па сиротиња ће тада заћутати и наставити да буде сиротиња", наводи Петровић и наглашава да је "оно што је у мојој моћи и надлежности ја сам урадио заједно са свим члановима локалног кризног центра, што је данас констатовао и потврдио главни  инспектор при Републичкој управи цивилне заштите".

Он је на крају најавио и "велики" прес из Градске управе Бијељина и препоручио читање пјесме Алексе Шантића "О класје моје"...

(БН) Фото: Илустрација

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Па то сви виде

07.07.2023 22:27

Секта је чекају било шта да натовари Градској управи и ту је Петровић у праву. Њих занима само грабеж и само крадја буџета и ништа друго. Некакви такозвани министри парадирају са ротацијама од кафане до кафане уз дружење са својим лажовима секте. Али воде и режимски ( под америцким санкцијама) АТВ да сниме јаме и излазу градјане РС. Зло шта су спремни а не знају ни ко ни како врси увоз меса будјавог из недодјија и ко се богати на уништењу сточног фонда у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

07.07.2023 23:07

Гдје је Лазаревић из Аграрног затурио оних 3 и по милиона КМ? Је ли признао?

Name

Миле

08.07.2023 00:03

Ова болест је искључива надлежност државе и ентитета. А онда и кривица и одговорност се зна чија је.

Name

Одговор

08.07.2023 05:52

И ја мислим да је тако!

Name

Кап у мору

08.07.2023 07:29

Све це радити само да покусају наштетити својим противницима. И никад не стају. Немају милости. Црвена секта.

Name

Абсурд

07.07.2023 23:50

Сада буквално испада да свиње трпе због папака!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Терориста

08.07.2023 02:53

Само тамани КЛЕМПАВЕ. Има их ко мрави. Незали те

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заборављени

08.07.2023 08:25

Да ли је Драго Недиц нас једини професор на београдском факултету ветеринарске медицине (из Републике Српске)”слуцајно”заборављен или се не “уклапа” па га не видјесмо јос ни на терену нити се огласио од поцетка настанка болести на насем терену

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

08.07.2023 08:48

Господине Петровићу и ти си власт само мало ниже од тих што их прозиваш као и они што прозивају тебе. Е ту је сав јад и твој и њихов а највећи те јадне "сиротиње" како ти велиш, јер се две власти односно два јарца тучете преко њихових леђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

08.07.2023 09:47

Сто је диго њуску то је бурле

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђиђи миђи

08.07.2023 10:10

Хоће ли Стевандић и даље радити у Народној скупшини, или ће на боловање из превентивних разлога, зна ли се?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

08.07.2023 16:22

Прије два-три мјесеца, први пут у зивоту недељом навеце редовно срецем камион са приколицом ЊЕМАЦКИХ табли, сто је невјероватно само по себи, на подруцју Хрватске, од Новске према Загребу, толико ниско никад нису спустали се, а оно сто је занимљиво увијек је то камион за превоз стоке, вјероватно ми не би уопсте запао за око да није на њемацким таблама, цијена превоза по балкану за њемацке фирме је неодрзива, тако да ови транспорти викендом из неког разлога морају бити добро плацени и то фирмама од посебног повјерења. Тек сад кад видим ста се десава са овом болесцу, ствари су ми постале јасне. Болест је као и све друго болесно у овом друству довезено из болесне ЕУ

ОДГОВОРИТЕ