Svinjsku kugu vlast koristi za obračun sa Petrovićem

"Možda Vam je riješenje da uhapsite "odgovornog" za afričku kugu svinja, Ljubišu Petrovića, tako će sve muke proći, barem muke bogataša, a sirotinja, pa sirotinja će tada zaćutati i nastaviti da bude sirotinja", navodi Petrović i naglašava da je "ono što je u mojoj moći i nadležnosti ja sam uradio zajedno sa svim članovima lokalnog kriznog centra, što je danas konstatovao i potvrdio glavni  inspektor pri Republičkoj upravi civilne zaštite".

Republika Srpska 07.07.2023 | 21:36
Svinjsku kugu vlast koristi za obračun sa Petrovićem

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović objavio je da je danas održana još jedna sjednicu lokalnog kriznog centra za borbu protiv epidemije afričke svinjske kuge, te da je bio i sastanak sa predstavnicima Republičkog kriznog centra.

"Da ću ja biti kriv za izbijanje i širenje afričke svinjske kuge je bilo jasno od starta, kriv sam za sve što se desi. Ali nikako  nisu krivi oni koji afričku svinjsku kugu nisu prepoznali na vrijeme, oni koji su dozvolili uvoz bolesnih životinja, oni koji ništa ne rade već se bave politikanstvom, oni koji nisu ništa uradili na pokretanju procesa i donošenju Odluke za interventni otkup svinja, koji prodaju maglu, koji otimaju Bijeljini dva miliona KM u trenutku kada se suočava sa privrednom katastrofom, oni koji su sve procese sturili na grbaču grada, koji nisu stručni i koji ovu zemlju i narod vode u propast", naveo je Petrović.

U objavi na fejcbuk profilu, gradonačelnik Bijeljine opisuje kakva je situacija:

- Broj eutanaziranih i neškodljivo uklonjenih svinja zaključno sa jučerašnjim danom je 1.689, broj domaćinstava na kojima je potvrđena afrička svinjska kuga je 49, posljednja MZ gdje je potvrđena afrička svinjska kuga je Velino Selo.

- Negiramo špekulacije da gradu nedostaju dezbarijere kao i municija za odstrel svinja

- Imamo problem sa novim lokacijama za jame gdje se ukopavaju eutanazirane i uginule svinje. Mještani u selima Gornji Dragaljevac i Srednja Čađavica, su se podigli i ne dozvoljavaju da se na parcelama koje su u vlasništvu grada kopaju jame, jer se kako navode plaše zagađenja vode iako se odlaganje i ukop svinja sprovodi poštujući sanitarne mjere, dezinfekciju i izolaciju. Lokacija pored Eko-Depa je isključena jer je van svake pameti da uginule životinje odlažemo blizu deponije koja je već sama po sebi veliki problem za grad jer je u njegovoj neposrednoj blizini. 

- Zatražena je intervencija od Republičkog kriznog centra i ustupanje zemljišta koje pripada Republici Srpskoj ili ćemo biti prinuđeni da jame kopamo i odlažemo uginule i eutanazirane svinje uz asistenciju policije, druge nema. 

- Predstavnici Policijske uprave Bijeljina, mehanizacija i ljudstvo iz AD "Komunalac" i AD "Vodovod i kanalizacija" su stalno na terenu.

- Grad Bijeljina svakodnevno trpi velike gubitke iz budžeta, od republičkog patronata i ministarstva ni traga ni glasa, ni uložene marke, tu su da se oglase samo da ubiraju koji politički poen.

"Možda Vam je riješenje da uhapsite "odgovornog" za afričku kugu svinja, Ljubišu Petrovića, tako će sve muke proći, barem muke bogataša, a sirotinja, pa sirotinja će tada zaćutati i nastaviti da bude sirotinja", navodi Petrović i naglašava da je "ono što je u mojoj moći i nadležnosti ja sam uradio zajedno sa svim članovima lokalnog kriznog centra, što je danas konstatovao i potvrdio glavni  inspektor pri Republičkoj upravi civilne zaštite".

On je na kraju najavio i "veliki" pres iz Gradske uprave Bijeljina i preporučio čitanje pjesme Alekse Šantića "O klasje moje"...

(BN) Foto: Ilustracija

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Pa to svi vide

07.07.2023 22:27

Sekta je čekaju bilo šta da natovari Gradskoj upravi i tu je Petrović u pravu. Njih zanima samo grabež i samo kradja budžeta i ništa drugo. Nekakvi takozvani ministri paradiraju sa rotacijama od kafane do kafane uz druženje sa svojim lažovima sekte. Ali vode i režimski ( pod americkim sankcijama) ATV da snime jame i izlazu gradjane RS. Zlo šta su spremni a ne znaju ni ko ni kako vrsi uvoz mesa budjavog iz nedodjija i ko se bogati na uništenju stočnog fonda u RS.

ODGOVORITE
Name

Nenad

07.07.2023 23:07

Gdje je Lazarević iz Agrarnog zaturio onih 3 i po miliona KM? Je li priznao?

Name

Mile

08.07.2023 00:03

Ova bolest je isključiva nadležnost države i entiteta. A onda i krivica i odgovornost se zna čija je.

Name

Odgovor

08.07.2023 05:52

I ja mislim da je tako!

Name

Kap u moru

08.07.2023 07:29

Sve ce raditi samo da pokusaju naštetiti svojim protivnicima. I nikad ne staju. Nemaju milosti. Crvena sekta.

Name

Absurd

07.07.2023 23:50

Sada bukvalno ispada da svinje trpe zbog papaka!?

ODGOVORITE
Name

Terorista

08.07.2023 02:53

Samo tamani KLEMPAVE. Ima ih ko mravi. Nezali te

ODGOVORITE
Name

Zaboravljeni

08.07.2023 08:25

Da li je Drago Nedic nas jedini profesor na beogradskom fakultetu veterinarske medicine (iz Republike Srpske)”slucajno”zaboravljen ili se ne “uklapa” pa ga ne vidjesmo jos ni na terenu niti se oglasio od pocetka nastanka bolesti na nasem terenu

ODGOVORITE
Name

Alo

08.07.2023 08:48

Gospodine Petroviću i ti si vlast samo malo niže od tih što ih prozivaš kao i oni što prozivaju tebe. E tu je sav jad i tvoj i njihov a najveći te jadne "sirotinje" kako ti veliš, jer se dve vlasti odnosno dva jarca tučete preko njihovih leđa.

ODGOVORITE
Name

Ovaj

08.07.2023 09:47

Sto je digo njusku to je burle

ODGOVORITE
Name

điđi miđi

08.07.2023 10:10

Hoće li Stevandić i dalje raditi u Narodnoj skupšini, ili će na bolovanje iz preventivnih razloga, zna li se?

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

08.07.2023 16:22

Prije dva-tri mjeseca, prvi put u zivotu nedeljom navece redovno srecem kamion sa prikolicom NJEMACKIH tabli, sto je nevjerovatno samo po sebi, na podrucju Hrvatske, od Novske prema Zagrebu, toliko nisko nikad nisu spustali se, a ono sto je zanimljivo uvijek je to kamion za prevoz stoke, vjerovatno mi ne bi uopste zapao za oko da nije na njemackim tablama, cijena prevoza po balkanu za njemacke firme je neodrziva, tako da ovi transporti vikendom iz nekog razloga moraju biti dobro placeni i to firmama od posebnog povjerenja. Tek sad kad vidim sta se desava sa ovom bolescu, stvari su mi postale jasne. Bolest je kao i sve drugo bolesno u ovom drustvu dovezeno iz bolesne EU

ODGOVORITE