У сваком случају био би коректнији од Милорада Додика

"Свакако би боље реаговао и коректнији био према Милораду Додику него је он био према Српској демократској странци и политичким људима који су тада имали подршку народа када је касапљена Српска демократска странка да би се на власт довео Додик", казао је Босић.

Република Српска 05.07.2023 | 19:08
У сваком случају био би коректнији од Милорада Додика

Младен Босић, посланик у Представничком дому Парламента Босне и Херцеговине (СДС) рекао је како Милорад Додик (СНСД) има најбоље пријатеље у Нермину Никшићу (СДП) и Елмедину Конаковићу (НиП) и како му они праве простор да прође некажњено у новонасталој политичкој кризи у БиХ.

Босић је гостујући на <стронг>Н1 коментарисао најновију кризу, насталу око Уставног суда у БиХ. 

“Интересантно да се ту изгубио Шмит који је пребацио лопту правосуђу јер није имао неке друге механизме. Ово се понавља сваке године. Кад им затреба нека криза иде све преко Уставног суда БиХ...Сад је другачије што се отишло корак даље. Уставни суд донио је одлуку да се може радити без судија из Републике СрпскеС, Шмит је искористио овлаштења да не прља он руке. У Републици Српској  су донијели закон да његове одлуке не важе на територији Републике Српске”, рекао је.

Казао је како му је била интересантна изјава предсједника НСРС Ненада Стевандића који је утврдио да посланици имају право на имунитет.

“Али шта са Додиком и овима из извршне власти. Он је кроз то непосредно признао легитимитет високог представника. Велики су притисци сада на Републику Српску, па ЕУ блокаде средстава за Републику Српску и тај процес санкционисања Републике Српске  је почела Њемачка и они диктирају, јер је један глас довољан да се блокирају средства за Републику Српски и ми смо већ у великом проблему”, каже Босић.

Он је казао да је недавно имао питање како би се понашао када би странци донијели одлуку да смијене Милорада Додика.

"Свакако би боље реаговао и коректнији био према Милораду Додику него је он био према Српској демократској странци и политичким људима који су тада имали подршку народа када је касапљена Српска демократска странка да би се на власт довео Додик", казао је Босић.

Он је подсјетио да је то било више пута, и то 1998. .године када је Додик са два посланика уз подршку међународне заједнице и Слободана Милошевића доведен на власт у Републици Српској.

"2006. године високи представник прави масакр од СДС-а, смјењује 59 људи, финансијски блокира и прави неподношљиву ситуацију за СДС да би поново довели Додика на власт. Додик је продукт борбе међународне заједнице против СДС-а", казао је Босић и нагласио да се он тако неби понашао када би се то десило Додику.

"Не би правио спискове људи које треба санкционисати. Не би избацивао легитимно изабране представнике као што је био случај са тадашњим предсједником Републике Српске Николом Поплашеном, кога је избацио из кабинета...И у сваком другом случају би био коректнији од њега", казао је Босић.

(БН)  Фото: Н1

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Реално

05.07.2023 19:49

Босићу ниси требао напустити чело СДС-а. После тебе ови који су дошли на чело странке, растурили су СДС као крмача масну крпу. Незна се који је од кога гори. А Миличевић је Додиков пионир и он ће довршити распад СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

06.07.2023 09:20

Једина адекватна замјена Додику је онај Милицевиц из СДС а . Тип нема политику како РС развијати у сарадњи са ФБиХ односно да без мрзње утице на блиске односе са народима БиХ јер је то и његова БиХ а не нека Велика Србија због које це се вецито кајати сто је заслепљени том идејом. Опозиција треба тразит другу особу без мрзње и нацонализма како би прихватио БиХ као своју дрзаву а не да упада у клопку оног слона.

Name

Будимир

06.07.2023 10:48

Прича човјек који нема дана радног стажа већ је на грбачи народа 30 година Постао милионер обављајући послове разних посланика Што се ти несмјениш ваљда има млађих људи сдс да заузму та мјеста са платом од 7-10.000 КМ ПОМНОЖИТЕ СА 360 МЈЕСЕЦИ ПА ЋЕ ТЕ ВИДЈЕТИ КОЈИ ЈЕ ТО РАДНИК

Name

Ре Будимир

06.07.2023 13:49

Будимир звани блесимир.

Name

Иза сваког грма..

05.07.2023 19:52

искочи наш миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.

06.07.2023 10:11

И ти би само да ускоцис у власт,и онда.

Name

Прњавор

05.07.2023 21:05

Критика нејасна..па и сдс је подржо додика у рушењу Устава Р.БиХ..и они це се наћи на удару санкција ЕУ и САД,и суда Р.БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

06.07.2023 09:04

Прњавор, шта ти је то "Р.БиХ"?

Name

5

05.07.2023 21:35

Каквим промашеним животима живе ови политичари. Схватит ће једног дана. Али тад је "ћао".!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цане

05.07.2023 21:36

Босићу свака теби част али и СДС је легло петоколонаша,и Додикови сателита, сјети се шта је радио ваш Драган Чавић,па криминалац Василије Перић који је десна рука Додикова и даље је у врху СДСа .Сви сте ви исти само разлика у нијансама

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

06.07.2023 07:07

Лијени људи. Мисле да су преварили цијели свијет и да зиве као бубрег у лоју. На крају га поздере рак у 55.

Name

Овако

05.07.2023 21:50

Овако бих био коректнији..тзв.новинарцици мало се описмените. Босиц и СДС су послије мајских поплава 2014.године поцели да скидају Додика са власти, али су се онда опустили а за то вријеме је Додик увидио да мора да купује гласове и обезбиједи новац за то. Од тад траје његова куповина и од тад није добио ниједне изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

05.07.2023 22:17

Најозбиљнији из СДС и за Предсиједника. Све си у праву, што си рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

05.07.2023 22:49

Људи ста је са лукацем ,јел он зив

Name

Страхиња

06.07.2023 01:07

Босицу озбиљан се политицар, а има их јос РС, уцините несто да се ова агонија смири, мијњајте резим ово оде у провалију, због погресне политике сав народ РС испаста

Name

бл

06.07.2023 08:18

И цовек коли никад није имао мооода изаци на црту Додику.Увијек истурао друге,Тадица,Говедарицу....

Name

Ре:Младен

06.07.2023 08:43

Жив је здрав само се паметњаковиц мало склонио у страну да га не евидентирају. Оно сто је тукао демонстранте Правде за Давида то ће народ заборавити. Паре, виле и аута остају му даље и потајно иза угла држи се још Додика. Тако и Спириц онда она бабускара Мајкиц па Радмановић деда и сијасет ликова секте нам живе своје животе јер народ не памти шта је било за доручак а камо ли ручак. Сад грабе ови младји Цосиц, Дјајиц,Тегелтија, Клосарац, добојска двоцевка и сл.

Name

око све види

06.07.2023 00:42

сви се бусају сдс је најстарија она је спасила Српсу и повела народ али нико неказе да у тој странци сада има само један једини патриота а то је ЉУБИСА ПЕТРОВИЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

06.07.2023 22:41

Има нас јос.

Name

Миле

06.07.2023 06:05

Само Љубишу Петровића за председника Вукан Муп Јелена финансије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

06.07.2023 08:00

И ти си га подржао. Потурио Вам папир да нећете дјеловати у Сарајеву. Сви сте потрчали да му потпишете. А Миле оде у Сарајево. Само критикујете секту. Конкретног плана и циља - немате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан градјанин

06.07.2023 08:29

Ста ако је признао високог преставника? Цијелии свијет Види греске у политици РС и оне који заговарању сецесије а ви невидите. Стварају услове завтоталну изолацију од свијета. Не мисли нико од будзетаса како це боље бити народу и да образована и струцне омладина не бјези из РСа бас у ту земљу високог дузносника Кога не признајете и који Хоце да створи услове боље за обицне људе а Они који добивају плате и бенефиције узивају завадјајуци народе са западом да би остали у земљи анархије и безвласца Инаце у ЕУ би се изгубили. Оцито Е У њима не одговара. Па ни теби Рацунате Схмитову плату коју ви не сајтер рацунајте своју. Колико обицни народ Има користи од вас? Јели боље удобније и сигурније зиви???

ОДГОВОРИТЕ