Оцу продужен притвор, мајци пронађени станови

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је донио рјешење којим је оцу дјечака убице из ОШ "Владислав Рибникар" продужио притвор, а који му по том рјешењу може трајати најдуже 30 дана.

Србија 30.06.2023 | 12:14
Оцу продужен притвор, мајци пронађени станови

"Притвор је према окривљеном продужен усљед постојања особитих околности које указују да ће окривљени, у случају боравка на слободи, у кратком временском периоду поновити кривично дјело, као и с обзиром на то да је окривљени основано сумњив да је извршио кривично дјело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина посљедица кривичног дјела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка", саопштено је из Вишег суда у Београду.

Окривљеном се, како се додаје, на терет се ставља извршење кривичног дјела тешко дјело против опште сигурности.

"Против наведеног рјешења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема рјешења", наведено је из Вишег суда у Београду.

Отац тринаестогодишњег дјечака који је 3. маја у основној школи убио деветоро вршњака и радника обезбјеђења, ухапшен је истог дана када се злочин догодио и од тада је у притвору.

Како Курир ексклузивно сазнаје, осим прве мере која се односила на један стан и гаражу који су у њеном власништву, као и два стана у којима је сувласник у Београду, откривено је да је мајка дечака власница половине стамбене зграде у Нишу, половине помоћне зграде у Параћину али и власница половине укупно 20 грађевинских и пољопривредних парцела у Параћину и Нишу!

- Суд је одредио привремену меру ради обезбеђења будућег новчаног потраживања, на предлог 27 најближих чланова породица настрадалих у ОШ "Владислав Рибникар". То не значи да је мајци неко запленио и трајно одузео имовину, већ да је стављена забрана да је она прода или стави хипотеку на њу, како би се, уколико најближим члановима породице у парничном поступку буде досуђена новчана надокнада за претрпљену душевну бол и патњу, ти новчани износи наплатили - објашњава саговорник Курира.

Мајци дечака, забрањено је и да прода аутомобил који је у њеном власништву, а Народној банци Србије и јавном извршитељу, како Курир сазнаје, наложено је да сва новчана средства којима располаже на рачунима свих пословних банака, до висине потраживања породица, пренесе и положи у депозит јавног извршитеља.

(Новости/Курир) Фото: Курир

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Ропе

30.06.2023 12:49

Ма све их треба повјесати на ценгеле, па онда расцетворити, како се то у цивилизованој србијици ради! Или мозда за њих направити неки конц.логор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мргуд

30.06.2023 13:03

Е тако се то ради,, када идес за парама и богатство које ниста не вриједи а дијете препустис само себи да накрају без родитељске пазње буде убица..све одузети иако са тим немозе се платити ници зивот..

ОДГОВОРИТЕ
Name

qqq

30.06.2023 13:14

овоје доказ старе народне изреке ко нема деце има једну муку стоих нема ако има децу има сто мука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

30.06.2023 13:33

јасно ко сан. Гањали паре а запоставили дијете. Класика нашег деуштва. Јадно ружно и тужно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

30.06.2023 13:49

Лупетања свакакви ,! Нити Мајка а, нити Отац није томе рад био таквој несреци ! !! Наравно несреца је настала која се немозе платити , ни заборавити , није малољетник Оца и Мајку питао да то уради сигурни будите,, предпостављам!!! Али треба добро преиспитати да маљолетник нема кога да га нато наговорио !!! Или је сам то себи преустио да направи несрецу и трагедију, не вјерујем да ту Мајка и Отац криви било ста ,,,Напримјер!!! Остане 13 г, дјевојцица трудна мислите да се за то родитељи знали ? сигуран сам да то ниједан родитељ небих дозволио ,али дјеца су један велики проблем за родитеље када несто скривају, и ако су надарена будаластини .!!! ЗАЛОСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре а

30.06.2023 14:46

Нецу пуно залазити у твој коментар, неке су ствари исправно написане, а неке су налупане. Углавном, дијете мисли да све зна и да мозе све сакрити, али родитељ који познаје своје дијете и проводи вријеме с њим препозна сваки проблем, промјену и намјеру. Кад год сам мислио и био сигуран да сам успјесно слагао родитеље испоставило се да је мајка увијек све знала, док је отац мало висе радио. Свака моја дјецацка лоса намјера је била осујецена на вријеме.

Name

анна

30.06.2023 14:50

Кад ови родитељи тузе дрзаву, имаце јос толико некретнина. Ста се дрзава окомила сад на родитеље и имовину??? А гдје су вам задруге Митровиц и остали риалити?? О мафијасима о којима писете сваки дан у куриру, да И не спомињем. Све идол до идола! Систем је крив, а не родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2023 15:01

Господјо када бих неко теби убио дијете били ти тразилисте неку новцаник накнаду барем кад знас да се тим немозе надокнадити тај губите,лупетас ко нека будала..јер неко ко је изгубио своје дијете даму да све те зграде и станове за њега то ниста не знаци..

Name

Рамбо

30.06.2023 15:21

Родитељи су првенствено криви и све им треба одузети!

Name

Ре Ре

30.06.2023 17:52

Никакви станови не могу вратити погинулу дјецу, али систем и друство мора да се мјења. Вама се тамо за два дана десила два масакра? Због цега? Због цега су демонстрације тамо?. Митровицев син кад згази, убије неког, њему ниста не одузимају!

Name

Овако

30.06.2023 14:52

Глупости зесце и какво забрањивање мајци која се не терети јос увијек ни за ста...глупост само да се умири народ да не свргне вуцица...а пустисе оцас посла из затвора тројицу сиптара терориста...фасизам на дјелу..и цуј родитељи убијених, да им намире материјалну стету...wтф

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

30.06.2023 16:08

Е ова је поприлицито јака да им родитељи убијених намире штету.Па има ли људском безобразлуку краја.

Name

Биља

30.06.2023 16:06

Страсно јадни људи само зато сто су школовани и успјешни разапети на стуб срама то се сваком могло десит данасња дјеца вецина није нормална а шта кажете за случај у Лукавцу сто је дијете покушало исто то да уради једноставно се родиш психопата не битно дал су рофитељи богати ил сиромашни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

30.06.2023 19:56

Биљо, дијете није торбица или аутомобил да га набавис и заборавис да имас. Дијете треба васпитати. Ако родитељ пази ста му дијете ради и како се понаса, овакве ствари се не могу десити. И психопатама се мозе помоци да зиве нормалан и здрав зивот. Ако родитељи обрацају пазњу и на вријеме примјете да им је дијете болесно, цак и оно које је родјено са психопатским поремецајем мозе нормално и лијепо да зиви уз струцну помоц. Зао ми је васе дјеце ако их имате, уз такав приступ родитељству они се сами одгајају... а то не мозе добро да заврси.

Name

Трн

30.06.2023 18:04

По кратком поступку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куца

30.06.2023 22:15

Све креце из куце, ни једно дијете није родјено добро или лосе вец емотивно цисто и онај ко га васпита ствара његову лицност. Да су се мање бавили новцем некретнинама ловом лоповлуком и курвалуком а висе сином, дијецак би био нормалан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гвидо

01.07.2023 16:43

А родак малог Косте награђен функциом на РТС.

ОДГОВОРИТЕ