Ocu produžen pritvor, majci pronađeni stanovi

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je donio rješenje kojim je ocu dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" produžio pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana.

Srbija 30.06.2023 | 12:14
Ocu produžen pritvor, majci pronađeni stanovi

"Pritvor je prema okrivljenom produžen usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom se, kako se dodaje, na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti.

"Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja", navedeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Otac trinaestogodišnjeg dječaka koji je 3. maja u osnovnoj školi ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, uhapšen je istog dana kada se zločin dogodio i od tada je u pritvoru.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, osim prve mere koja se odnosila na jedan stan i garažu koji su u njenom vlasništvu, kao i dva stana u kojima je suvlasnik u Beogradu, otkriveno je da je majka dečaka vlasnica polovine stambene zgrade u Nišu, polovine pomoćne zgrade u Paraćinu ali i vlasnica polovine ukupno 20 građevinskih i poljoprivrednih parcela u Paraćinu i Nišu!

- Sud je odredio privremenu meru radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na predlog 27 najbližih članova porodica nastradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar". To ne znači da je majci neko zaplenio i trajno oduzeo imovinu, već da je stavljena zabrana da je ona proda ili stavi hipoteku na nju, kako bi se, ukoliko najbližim članovima porodice u parničnom postupku bude dosuđena novčana nadoknada za pretrpljenu duševnu bol i patnju, ti novčani iznosi naplatili - objašnjava sagovornik Kurira.

Majci dečaka, zabranjeno je i da proda automobil koji je u njenom vlasništvu, a Narodnoj banci Srbije i javnom izvršitelju, kako Kurir saznaje, naloženo je da sva novčana sredstva kojima raspolaže na računima svih poslovnih banaka, do visine potraživanja porodica, prenese i položi u depozit javnog izvršitelja.

(Novosti/Kurir) Foto: Kurir

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Rope

30.06.2023 12:49

Ma sve ih treba povjesati na cengele, pa onda rascetvoriti, kako se to u civilizovanoj srbijici radi! Ili mozda za njih napraviti neki konc.logor?

ODGOVORITE
Name

Mrgud

30.06.2023 13:03

E tako se to radi,, kada ides za parama i bogatstvo koje nista ne vrijedi a dijete prepustis samo sebi da nakraju bez roditeljske paznje bude ubica..sve oduzeti iako sa tim nemoze se platiti nici zivot..

ODGOVORITE
Name

qqq

30.06.2023 13:14

ovoje dokaz stare narodne izreke ko nema dece ima jednu muku stoih nema ako ima decu ima sto muka

ODGOVORITE
Name

Sve

30.06.2023 13:33

jasno ko san. Ganjali pare a zapostavili dijete. Klasika našeg deuštva. Jadno ružno i tužno.

ODGOVORITE
Name

A

30.06.2023 13:49

Lupetanja svakakvi ,! Niti Majka a, niti Otac nije tome rad bio takvoj nesreci ! !! Naravno nesreca je nastala koja se nemoze platiti , ni zaboraviti , nije maloljetnik Oca i Majku pitao da to uradi sigurni budite,, predpostavljam!!! Ali treba dobro preispitati da maljoletnik nema koga da ga nato nagovorio !!! Ili je sam to sebi preustio da napravi nesrecu i tragediju, ne vjerujem da tu Majka i Otac krivi bilo sta ,,,Naprimjer!!! Ostane 13 g, djevojcica trudna mislite da se za to roditelji znali ? siguran sam da to nijedan roditelj nebih dozvolio ,ali djeca su jedan veliki problem za roditelje kada nesto skrivaju, i ako su nadarena budalastini .!!! ZALOSNO

ODGOVORITE
Name

Re a

30.06.2023 14:46

Necu puno zalaziti u tvoj komentar, neke su stvari ispravno napisane, a neke su nalupane. Uglavnom, dijete misli da sve zna i da moze sve sakriti, ali roditelj koji poznaje svoje dijete i provodi vrijeme s njim prepozna svaki problem, promjenu i namjeru. Kad god sam mislio i bio siguran da sam uspjesno slagao roditelje ispostavilo se da je majka uvijek sve znala, dok je otac malo vise radio. Svaka moja djecacka losa namjera je bila osujecena na vrijeme.

Name

anna

30.06.2023 14:50

Kad ovi roditelji tuze drzavu, imace jos toliko nekretnina. Sta se drzava okomila sad na roditelje i imovinu??? A gdje su vam zadruge Mitrovic i ostali rialiti?? O mafijasima o kojima pisete svaki dan u kuriru, da I ne spominjem. Sve idol do idola! Sistem je kriv, a ne roditelji.

ODGOVORITE
Name

Re

30.06.2023 15:01

Gospodjo kada bih neko tebi ubio dijete bili ti traziliste neku novcanik naknadu barem kad znas da se tim nemoze nadoknaditi taj gubite,lupetas ko neka budala..jer neko ko je izgubio svoje dijete damu da sve te zgrade i stanove za njega to nista ne znaci..

Name

Rambo

30.06.2023 15:21

Roditelji su prvenstveno krivi i sve im treba oduzeti!

Name

Re Re

30.06.2023 17:52

Nikakvi stanovi ne mogu vratiti poginulu djecu, ali sistem i drustvo mora da se mjenja. Vama se tamo za dva dana desila dva masakra? Zbog cega? Zbog cega su demonstracije tamo?. Mitrovicev sin kad zgazi, ubije nekog, njemu nista ne oduzimaju!

Name

Ovako

30.06.2023 14:52

Gluposti zesce i kakvo zabranjivanje majci koja se ne tereti jos uvijek ni za sta...glupost samo da se umiri narod da ne svrgne vucica...a pustise ocas posla iz zatvora trojicu siptara terorista...fasizam na djelu..i cuj roditelji ubijenih, da im namire materijalnu stetu...wtf

ODGOVORITE
Name

Tatar

30.06.2023 16:08

E ova je poprilicito jaka da im roditelji ubijenih namire štetu.Pa ima li ljudskom bezobrazluku kraja.

Name

Bilja

30.06.2023 16:06

Strasno jadni ljudi samo zato sto su školovani i uspješni razapeti na stub srama to se svakom moglo desit danasnja djeca vecina nije normalna a šta kažete za slučaj u Lukavcu sto je dijete pokušalo isto to da uradi jednostavno se rodiš psihopata ne bitno dal su rofitelji bogati il siromašni

ODGOVORITE
Name

Poletarac

30.06.2023 19:56

Biljo, dijete nije torbica ili automobil da ga nabavis i zaboravis da imas. Dijete treba vaspitati. Ako roditelj pazi sta mu dijete radi i kako se ponasa, ovakve stvari se ne mogu desiti. I psihopatama se moze pomoci da zive normalan i zdrav zivot. Ako roditelji obracaju paznju i na vrijeme primjete da im je dijete bolesno, cak i ono koje je rodjeno sa psihopatskim poremecajem moze normalno i lijepo da zivi uz strucnu pomoc. Zao mi je vase djece ako ih imate, uz takav pristup roditeljstvu oni se sami odgajaju... a to ne moze dobro da zavrsi.

Name

Trn

30.06.2023 18:04

Po kratkom postupku

ODGOVORITE
Name

Kuca

30.06.2023 22:15

Sve krece iz kuce, ni jedno dijete nije rodjeno dobro ili lose vec emotivno cisto i onaj ko ga vaspita stvara njegovu licnost. Da su se manje bavili novcem nekretninama lovom lopovlukom i kurvalukom a vise sinom, dijecak bi bio normalan!

ODGOVORITE
Name

Gvido

01.07.2023 16:43

A rodak malog Koste nagrađen funkciom na RTS.

ODGOVORITE