Потврда оптужнице против 14 особа у предмету "Стаза"

Тужилаштво БиХ потврдило је да је примило информацију да је у цјелости потврђена оптужница против 14 лица у предмету кодног назива "Стаза", са доказима из "Скај" апликација, у вези са организованим криминалом и неовлаштеним прометом дроге.

Босна и Херцеговина 29.06.2023 | 12:47
Потврда оптужнице против 14 особа у предмету "Стаза"

Ријеч је о предмету "Драган Пејовић и други" које оптужница терети, између осталог, за организовани криминал и неовлаштен промет више стотина килограма сканка, углавном из Црне Горе и Србије, на територију БиХ и даљег кријумчарења према земљама ЕУ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Из Тужилаштва БиХ је 15. јуна саопштено да су оптужени у предмету "Стаза" углавном дјеловали на подручју Требиња, Фоче, Источног Сарајева и Градишке, а били су повезани са припадницима организованих криминалних група које дјелују у сусједним земљама и угрожавају безбједност у региону.

У оквиру овог предмета кориштени су подаци добијени из "Скај" апликација, посредством међународне правне помоћи, а оптужени су Драган Пејовић /38/, раније осуђиван, Милијан Мијовић /38/, Анђелко Милошевић /47/, Алекса Малиш, /25/, Мишо Миљанић /37/, раније осуђиван, Милош Ковачевић /24/, Душан Мићановић /31/ раније осуђиван и Немања Прњат /32/.

Оптужени су и Милан Мићановић /39/, раније осуђиван, Горан Новчић /53/, Владан Ковачевић /34/, по занимању полицијски службеник, запослен у Граничној полицији БиХ, Бојан Ћаласан /37/, раније осуђиван, Милан Рашевић /27/, раније осуђиван и Дражен Саламадија /27/.

Првоосумњичени у овом предмету Драган Пејовић недавно је из Србије изручен правосуђу БиХ, те је упућен приједлог за продужење притвора након потврђивања оптужнице, а за оптуженог Владана Ковачевића, полицијског службеника Граничне полиције БиХ, затражена је мјера забране обављања службене дужности.

Наводе оптужнице Тужилаштво ће доказивати позивањем већег броја свједока и стручних вјештака, као и прилагањем око 200 доказних материјала. 

(Срна) Фото: АА

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ово нема у филмовима!

29.06.2023 13:15

Хаха да није јасно, пукла бих од смеха! Код нас припадници Службе безбедности, Тужилаштва, Судства, политичари, носиоци криминални радњи! Обичном народу није до тога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

29.06.2023 15:25

Јели ово прва подигнута оптузница ове године. Сад це одредити прво роцисте крајем идуце године и развуце се 10 год. И бице застара. Јадно да јадније не мозе. Овде се комотно мозе реци збогом памети и угасоти свјетло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граха дилер са знацком

29.06.2023 17:23

Кад пада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

29.06.2023 19:48

СТА ЈЕ СА НАРКО КИНГОМ СА СОКОЦА ЛЕГЕНДОМ ЈОКОВИЦЕМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј е бај га

30.06.2023 09:28

А ста је са Милошем Лукајићем златним љиљаном којег одликоваше и наградише највећим пошастима а он у организованом криминалу.??

ОДГОВОРИТЕ