Potvrda optužnice protiv 14 osoba u predmetu "Staza"

Tužilaštvo BiH potvrdilo je da je primilo informaciju da je u cjelosti potvrđena optužnica protiv 14 lica u predmetu kodnog naziva "Staza", sa dokazima iz "Skaj" aplikacija, u vezi sa organizovanim kriminalom i neovlaštenim prometom droge.

Bosna i Hercegovina 29.06.2023 | 12:47
Potvrda optužnice protiv 14 osoba u predmetu "Staza"

Riječ je o predmetu "Dragan Pejović i drugi" koje optužnica tereti, između ostalog, za organizovani kriminal i neovlašten promet više stotina kilograma skanka, uglavnom iz Crne Gore i Srbije, na teritoriju BiH i daljeg krijumčarenja prema zemljama EU, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH je 15. juna saopšteno da su optuženi u predmetu "Staza" uglavnom djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške, a bili su povezani sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama i ugrožavaju bezbjednost u regionu.

U okviru ovog predmeta korišteni su podaci dobijeni iz "Skaj" aplikacija, posredstvom međunarodne pravne pomoći, a optuženi su Dragan Pejović /38/, ranije osuđivan, Milijan Mijović /38/, Anđelko Milošević /47/, Aleksa Mališ, /25/, Mišo Miljanić /37/, ranije osuđivan, Miloš Кovačević /24/, Dušan Mićanović /31/ ranije osuđivan i Nemanja Prnjat /32/.

Optuženi su i Milan Mićanović /39/, ranije osuđivan, Goran Novčić /53/, Vladan Кovačević /34/, po zanimanju policijski službenik, zaposlen u Graničnoj policiji BiH, Bojan Ćalasan /37/, ranije osuđivan, Milan Rašević /27/, ranije osuđivan i Dražen Salamadija /27/.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu Dragan Pejović nedavno je iz Srbije izručen pravosuđu BiH, te je upućen prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice, a za optuženog Vladana Кovačevića, policijskog službenika Granične policije BiH, zatražena je mjera zabrane obavljanja službene dužnosti.

Navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka, kao i prilaganjem oko 200 dokaznih materijala. 

(Srna) Foto: AA

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ovo nema u filmovima!

29.06.2023 13:15

Haha da nije jasno, pukla bih od smeha! Kod nas pripadnici Službe bezbednosti, Tužilaštva, Sudstva, političari, nosioci kriminalni radnji! Običnom narodu nije do toga!

ODGOVORITE
Name

Burle

29.06.2023 15:25

Jeli ovo prva podignuta optuznica ove godine. Sad ce odrediti prvo rociste krajem iduce godine i razvuce se 10 god. I bice zastara. Jadno da jadnije ne moze. Ovde se komotno moze reci zbogom pameti i ugasoti svjetlo

ODGOVORITE
Name

Graha diler sa znackom

29.06.2023 17:23

Kad pada ?

ODGOVORITE
Name

SOKOLAC

29.06.2023 19:48

STA JE SA NARKO KINGOM SA SOKOCA LEGENDOM JOKOVICEM

ODGOVORITE
Name

J e baj ga

30.06.2023 09:28

A sta je sa Milošem Lukajićem zlatnim ljiljanom kojeg odlikovaše i nagradiše najvećim pošastima a on u organizovanom kriminalu.??

ODGOVORITE