"Додик и СНСД су показали да су им важније фотеље од интереса Српске, ко је вјера, а ко невјера"

- "Одбијање СНСД-ове већине да у Народној скупштини Републике Српске гласа за ПДП-ов закључак којим се задужују представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ да не учествују у раду истих док се не донесе Закон о Уставном суду БиХ без учешћа страних судија до краја је оголило њихове политикантске намјере", рекао је Миланко Михајилица, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске. 

Република Српска 29.06.2023 | 12:42
"Додик и СНСД су показали да су им важније фотеље од интереса Српске, ко је вјера, а ко невјера"

Михајилица каже да би усвајање и провођење таквог закључка показало озбиљније намјере да се проблем Уставног суда коначно ријеши, као вид притиска на њихове партнере у власти у институцијама БиХ. 

"Ми смо били спремни да подржимо закон уколико се наш закључак усвоји. Милорад Додик је на сједници рекао да написмено предложимо овај закључак и да ће бити усвојен, али је и то, успут заговарајући српско јединство, слагао. Одбијањем су по ко зна који пут показали да само праве велике приче од којих на крају не буде ништа, а да су им важније подјеле фотеља у заједничким институцијама него интереси Републике Српске. Показали су да, као некада са Изетбеговићем, данас са Никшићем, Конаковићем, Бећировићем, Хелезом и другим партнерима распирују тензије, набацују лопту једни другима, а послије ће сјести и без проблема договорити буџетски плијен. Показали су да лажу, као и све до сада", рекао је Михајилица. 

Подсјетио је да прича око Уставног суда траје годинама, те да је закључак да се не доносе одлуке у заједничким институцијама БиХ док се не донесе Закон о Уставном суду без учешћа страних судија усвојен још у фебруару 2020. године. 

"И за мање од 24 часа тај закључак је, одлучујући у Предсједништву БиХ, прекршио управо тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Да су имали озбиљне намјере да се ријеши питање Уставног суда, могли су при формирању Савјета министара Закон о Уставном суду БиХ без учешћа страних судија поставити као услов својим партнерима из „тројке“, којима се журило да се формира власт. Али нису. С друге стране, јуче смо, на Видовдан, у духу великог празника и тог њиховог „српског јединства“ чули страшне квалификације и увреде на рачун посланика ПДП-а и Листе за правду и ред. Трагикомично је да они мене сврставају на њихову листу наводних издајника, који никада нисам гласао ни за један пренос надлежности, нити за потврђивање иједне одлуке ОХР-а, а Додик и СНСД јесу, па чак су уз помоћ странаца, смјеном легално изабраног предсједника Републике Српске Николе Поплашена, и дошли на власт", истакао је Михајилица.

Дпдао је да јуче није хтио на то да одговори јер "није српски на Видовдан се препирати".

"На крају крајева, оваквим понашањем, режимским лажима и преварама, сами су учинили да уочи Видовдана сви виде каква су они невјера ", поручио је Михајилица. 

(БН) Фото: БН

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Ех

29.06.2023 12:46

Сад це Драшко изнијети Додикову столицу на улицу, не требамо се више бринути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

29.06.2023 14:04

Је обицна битанга, лазов , лопов и преварант, ко не види хитно по дијагнозу и лијекове.

Name

Ух

29.06.2023 14:32

тај лик има још стотину придјева а нису баш фини

Name

Мисрет

29.06.2023 16:19

О,ти Милораде стално прицас и пријети неким отцјепљењем неком побуном па дали ти уопсте знас да бих се осамосталио морас имати људства разграницења ти немас становника у тој својој гудури колико ти треба границара,,друга ствар и да имас људства треба то платити од нецега а ти једва крпис крај са крајем све си опљацко ..мафијо..лопове..

Name

Р.

29.06.2023 16:44

Михаљица зар ниси у некој другој старанци,посто си укљуцен у странку папака.

Name

Ре

29.06.2023 18:48

Зашто дозволите да вас увијек намагарчи и слаже. Зар сте повјеровали са ће усвојити ваш приједлог

Name

Мислим

29.06.2023 12:51

Пусти нас Михајлица да лажемо народ и да га полако крадемо. Али задње ће бити као Кипар. Федерација у ЕУ а РС као турски дио Кипра изопстена од свијета. То ће нам на крају бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2023 14:16

Добро зборис врло лако је могуце а брате и заслузили смо то,против сваког смо.Ма нисмо то ми заслузили зна се због кога је то.

Name

Не може им нико ништа!

29.06.2023 13:01

Миле је обавестен о сваком детаљу што се тиче накарадне државе БиХ! Наравно да нам не треба протекторат у 21. вијеку! Поготово не да одлучују странци у Уставном суду БиХ! Е, сада...да је дрзава нормална као што није, до сада је требала да интервенише зато што је изведен дрзавни удар! Обзиром да се преко тога благонаклоно прелазе јасно је свима у БиХ да је то накарадна држава или простор за медјународни интересе. Народ који живи на томе простору су потрошна роба, овце за шишање, уствари не битан фактор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин накарадне дрзаве

29.06.2023 13:39

Нама је овако најбоље и нико нема право да кука. До 1992.сви су зивјели нормално у СРБиХ, али ето нама су дрази устасе, цетници и балије. Како навијамо тако нам је уредјена дрзава, то сто нам се сви смију и праве вицеве од нас, то је небитно. Битно је да хранимо дјецу да слузе тудјим дрзавама а не својој домовини. Циганија смо теска

Name

Ре

29.06.2023 13:55

Да овај балван није коцио све и муљао са сда и хдз-ом да би се лицно богатили и народ гурали у сиромаство онда би имали дрзаву. Ал овај је далеко највисе покрао.

Name

НОРМАЛНО

29.06.2023 13:02

ТО НИЈЕ НИСТА НОВО. ТО ВИСЕ ВИДЕ И МАЛА ДЈЕЦА. БРИГА ЊИХ ЗА РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ!!!

29.06.2023 16:23

НАРОД ЈЕ ЗА СВЕ КРИВ,,НАРОД ЈЕ СЕБИ ИЗАБРАО ОЛОС И МАФИЈАСЕ НА ВЛАСТ ДА БУДУ ТАЈКУНИ А НАРОД ЊИХОВИ РОБОВИ..

Name

Има

29.06.2023 13:05

Ли ико ко је имало нормалан да вјерује Милокраду Додигу и његовим манипулацијама ,ако стварно такав постоји дотицни имал велики поремецај и под хитно на дијагнозу код Дајица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скy

29.06.2023 13:16

А стацемо ако сизофреног Доду ухапсе да ли це тад бити дрзавни удар..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2023 13:56

А засто би био кад он ради против устава и закона. То би било успостављање реда.

Name

А Јеботе

29.06.2023 13:21

СРПСКА!!Шта има од српске,једино му служи да краде и да се удара у Прса као Горила. У Фотељи је добро и Мачку ако има око њега Штакора,да их Мачор Тамани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тралалала

29.06.2023 13:27

Ово као да моја мјесна заједница донесе одлуку да не примјењује ентитетске законе и прогледе монархију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.06.2023 13:55

Ја незнам који вам је к.Па немозете ви повуци било који потез самостално или доносити Законе који крсе дрзавни Закон.Ви правите кривицно дјело,одговарат цете сигурно.Постоје институције предлазите и борите се за сто мислите да се борите.Па у том Даyтон закону писе све ста је ста и ВП постоји и то је закон и Ус.Неколико ВП није добило одобрење од УН па су радили јер нетреба.Нигдје неписе да у УС морају бити судије из РС приликом одлуцивања него само 5 судија.итд.итд.Ста ви мислите ста ако Босњаци казу ок.сад цемо и ми да радимо као и босански Срби и онда нема Даyтона а ако га нема тамо писе да се враца РБиХ да тацно тако писе и нема висе ентитета а ста онда слиједи размислите.Зато мир и мир радите на томе а не на изазивању рата а то је најлаксе али и најтузније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.06.2023 13:58

РС има све механизме да буде просперитетна. Овај је све срусио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Миротоциви

29.06.2023 13:59

Озбиљнија је Мјесна Заједница од Скупштине! Одлуку коју Милашин нареди да донесу ( бла, бла,бла ) ни мачак на репу не жели да је носи. Због тога нико и не осврће се из ОХР, Тужилаштва и др. Не знам зашто ови из ФБиХ пјене?! Изгледа још нису навикли на Милашиновић за..нације!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

29.06.2023 14:04

Господе Боже, спаси овај народ у Републици Српској од ове особе и болесног режима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар за Бл

29.06.2023 14:31

Само да знаш за једну нормалну и просперитетну државу прво треба имати нормалне и паметне градјане који ће својим дјеловањем и радом допринети том просперитету.Власт је дошла из наших редова а ако је власт огледало народа онда би најбоље било разбити то огледало да нико у њега не може завирити јер ако завири водеће да је српски народ сам себи пресудио

Name

п687

29.06.2023 14:53

Ова тројица Јел то нека фирма шије одела иста за гузоње? О трошку народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре п687

29.06.2023 16:54

Шију они нас шију !

Name

Коста

29.06.2023 15:18

Ма неће ништа бити, апсолутно ништа. Супља прича која се трља 20 година. Смјешно је а и жалосно гледати вас како се примате на његове игре. На то ме је царство изградио а ви никако да схватите. Смјешно је како увјек иста прича и вјешта али охрндана манипулација масом. Ста је било са блокирањем касарни НИШТА НАРАВНО Шта је било са рреферендумом? НИШТА НАРАВНО. Испало је да је то обична анкета на лрају за 9 јануар. Опет га нема нигдје. Шта је било са оцјепљењем ј повлачењем из заједничкиб институција. НИШТА НАРАВНО. Јадно је али баш јадно колико је нраод глуп. То је више беспредметно кометарисати. Ниша ни од овога бити неце. Бице опет нисам ја то тако рекао, у ствари јесам али нисам мислио

ОДГОВОРИТЕ
Name

суд

29.06.2023 16:01

Не контам шта је проблем са Уставним судом. Тамо се ваљда суди по параграфима, а не по тони Србина, Хрвата, Бошњака, .... И није тачно да нигдје нама страних судија у уставним судовима других земаља, има и те како.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомер

29.06.2023 16:59

СНСД је на локалу доказао давно какви су. Да нису усли у Братунцу у власт са СДА , никада не би сменили Срдјана Ранкица, легално изабраног нацелника. Постоје и фотографије долазака Рамиза Салкица из СДА у компанију ТРБ у Братунцу на састанак са изврсним директором те фирме, а који је тренутно председник одбора СНСД у Братунцу, постављен од стране лобија из Републицке Странке Српске и саветник председника РС. Том цовеку је обецано да це бити постављен за нацелника 2024., без противницког кандидата. Молим БН да мало висе писе о томе, кад вец други неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.06.2023 17:57

Значи по теби је борба за Уставни суд БиХ да се у њему уважавају судије из реда српског народа, борба за своје фотеље!? Ти си потпуно сишао са ума и потпуно излапио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

29.06.2023 22:50

Магаре ти си давно пролупао.