"Dodik i SNSD su pokazali da su im važnije fotelje od interesa Srpske, ko je vjera, a ko nevjera"

- "Odbijanje SNSD-ove većine da u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasa za PDP-ov zaključak kojim se zadužuju predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da ne učestvuju u radu istih dok se ne donese Zakon o Ustavnom sudu BiH bez učešća stranih sudija do kraja je ogolilo njihove politikantske namjere", rekao je Milanko Mihajilica, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Republika Srpska 29.06.2023 | 12:42
"Dodik i SNSD su pokazali da su im važnije fotelje od interesa Srpske, ko je vjera, a ko nevjera"

Mihajilica kaže da bi usvajanje i provođenje takvog zaključka pokazalo ozbiljnije namjere da se problem Ustavnog suda konačno riješi, kao vid pritiska na njihove partnere u vlasti u institucijama BiH. 

"Mi smo bili spremni da podržimo zakon ukoliko se naš zaključak usvoji. Milorad Dodik je na sjednici rekao da napismeno predložimo ovaj zaključak i da će biti usvojen, ali je i to, usput zagovarajući srpsko jedinstvo, slagao. Odbijanjem su po ko zna koji put pokazali da samo prave velike priče od kojih na kraju ne bude ništa, a da su im važnije podjele fotelja u zajedničkim institucijama nego interesi Republike Srpske. Pokazali su da, kao nekada sa Izetbegovićem, danas sa Nikšićem, Кonakovićem, Bećirovićem, Helezom i drugim partnerima raspiruju tenzije, nabacuju loptu jedni drugima, a poslije će sjesti i bez problema dogovoriti budžetski plijen. Pokazali su da lažu, kao i sve do sada", rekao je Mihajilica. 

Podsjetio je da priča oko Ustavnog suda traje godinama, te da je zaključak da se ne donose odluke u zajedničkim institucijama BiH dok se ne donese Zakon o Ustavnom sudu bez učešća stranih sudija usvojen još u februaru 2020. godine. 

"I za manje od 24 časa taj zaključak je, odlučujući u Predsjedništvu BiH, prekršio upravo tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Da su imali ozbiljne namjere da se riješi pitanje Ustavnog suda, mogli su pri formiranju Savjeta ministara Zakon o Ustavnom sudu BiH bez učešća stranih sudija postaviti kao uslov svojim partnerima iz „trojke“, kojima se žurilo da se formira vlast. Ali nisu. S druge strane, juče smo, na Vidovdan, u duhu velikog praznika i tog njihovog „srpskog jedinstva“ čuli strašne kvalifikacije i uvrede na račun poslanika PDP-a i Liste za pravdu i red. Tragikomično je da oni mene svrstavaju na njihovu listu navodnih izdajnika, koji nikada nisam glasao ni za jedan prenos nadležnosti, niti za potvrđivanje ijedne odluke OHR-a, a Dodik i SNSD jesu, pa čak su uz pomoć stranaca, smjenom legalno izabranog predsjednika Republike Srpske Nikole Poplašena, i došli na vlast", istakao je Mihajilica.

Dpdao je da juče nije htio na to da odgovori jer "nije srpski na Vidovdan se prepirati".

"Na kraju krajeva, ovakvim ponašanjem, režimskim lažima i prevarama, sami su učinili da uoči Vidovdana svi vide kakva su oni nevjera ", poručio je Mihajilica. 

(BN) Foto: BN

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

Eh

29.06.2023 12:46

Sad ce Draško iznijeti Dodikovu stolicu na ulicu, ne trebamo se više brinuti.

ODGOVORITE
Name

Mile

29.06.2023 14:04

Je obicna bitanga, lazov , lopov i prevarant, ko ne vidi hitno po dijagnozu i lijekove.

Name

Uh

29.06.2023 14:32

taj lik ima još stotinu pridjeva a nisu baš fini

Name

Misret

29.06.2023 16:19

O,ti Milorade stalno pricas i prijeti nekim otcjepljenjem nekom pobunom pa dali ti uopste znas da bih se osamostalio moras imati ljudstva razgranicenja ti nemas stanovnika u toj svojoj guduri koliko ti treba granicara,,druga stvar i da imas ljudstva treba to platiti od necega a ti jedva krpis kraj sa krajem sve si opljacko ..mafijo..lopove..

Name

R.

29.06.2023 16:44

Mihaljica zar nisi u nekoj drugoj staranci,posto si ukljucen u stranku papaka.

Name

Re

29.06.2023 18:48

Zašto dozvolite da vas uvijek namagarči i slaže. Zar ste povjerovali sa će usvojiti vaš prijedlog

Name

Mislim

29.06.2023 12:51

Pusti nas Mihajlica da lažemo narod i da ga polako krademo. Ali zadnje će biti kao Kipar. Federacija u EU a RS kao turski dio Kipra izopstena od svijeta. To će nam na kraju biti.

ODGOVORITE
Name

Re

29.06.2023 14:16

Dobro zboris vrlo lako je moguce a brate i zasluzili smo to,protiv svakog smo.Ma nismo to mi zasluzili zna se zbog koga je to.

Name

Ne može im niko ništa!

29.06.2023 13:01

Mile je obavesten o svakom detalju što se tiče nakaradne države BiH! Naravno da nam ne treba protektorat u 21. vijeku! Pogotovo ne da odlučuju stranci u Ustavnom sudu BiH! E, sada...da je drzava normalna kao što nije, do sada je trebala da interveniše zato što je izveden drzavni udar! Obzirom da se preko toga blagonaklono prelaze jasno je svima u BiH da je to nakaradna država ili prostor za medjunarodni interese. Narod koji živi na tome prostoru su potrošna roba, ovce za šišanje, ustvari ne bitan faktor!

ODGOVORITE
Name

Gradjanin nakaradne drzave

29.06.2023 13:39

Nama je ovako najbolje i niko nema pravo da kuka. Do 1992.svi su zivjeli normalno u SRBiH, ali eto nama su drazi ustase, cetnici i balije. Kako navijamo tako nam je uredjena drzava, to sto nam se svi smiju i prave viceve od nas, to je nebitno. Bitno je da hranimo djecu da sluze tudjim drzavama a ne svojoj domovini. Ciganija smo teska

Name

Re

29.06.2023 13:55

Da ovaj balvan nije kocio sve i muljao sa sda i hdz-om da bi se licno bogatili i narod gurali u siromastvo onda bi imali drzavu. Al ovaj je daleko najvise pokrao.

Name

NORMALNO

29.06.2023 13:02

TO NIJE NISTA NOVO. TO VISE VIDE I MALA DJECA. BRIGA NJIH ZA RS.

ODGOVORITE
Name

Narod!!!

29.06.2023 16:23

NAROD JE ZA SVE KRIV,,NAROD JE SEBI IZABRAO OLOS I MAFIJASE NA VLAST DA BUDU TAJKUNI A NAROD NJIHOVI ROBOVI..

Name

Ima

29.06.2023 13:05

Li iko ko je imalo normalan da vjeruje Milokradu Dodigu i njegovim manipulacijama ,ako stvarno takav postoji doticni imal veliki poremecaj i pod hitno na dijagnozu kod Dajica

ODGOVORITE
Name

Sky

29.06.2023 13:16

A stacemo ako sizofrenog Dodu uhapse da li ce tad biti drzavni udar..

ODGOVORITE
Name

Re

29.06.2023 13:56

A zasto bi bio kad on radi protiv ustava i zakona. To bi bilo uspostavljanje reda.

Name

A Jebote

29.06.2023 13:21

SRPSKA!!Šta ima od srpske,jedino mu služi da krade i da se udara u Prsa kao Gorila. U Fotelji je dobro i Mačku ako ima oko njega Štakora,da ih Mačor Tamani

ODGOVORITE
Name

Tralalala

29.06.2023 13:27

Ovo kao da moja mjesna zajednica donese odluku da ne primjenjuje entitetske zakone i proglede monarhiju...

ODGOVORITE
Name

BL

29.06.2023 13:55

Ja neznam koji vam je k.Pa nemozete vi povuci bilo koji potez samostalno ili donositi Zakone koji krse drzavni Zakon.Vi pravite krivicno djelo,odgovarat cete sigurno.Postoje institucije predlazite i borite se za sto mislite da se borite.Pa u tom Dayton zakonu pise sve sta je sta i VP postoji i to je zakon i Us.Nekoliko VP nije dobilo odobrenje od UN pa su radili jer netreba.Nigdje nepise da u US moraju biti sudije iz RS prilikom odlucivanja nego samo 5 sudija.itd.itd.Sta vi mislite sta ako Bosnjaci kazu ok.sad cemo i mi da radimo kao i bosanski Srbi i onda nema Daytona a ako ga nema tamo pise da se vraca RBiH da tacno tako pise i nema vise entiteta a sta onda slijedi razmislite.Zato mir i mir radite na tome a ne na izazivanju rata a to je najlakse ali i najtuznije.

ODGOVORITE
Name

BL

29.06.2023 13:58

RS ima sve mehanizme da bude prosperitetna. Ovaj je sve srusio.

ODGOVORITE
Name

Milorad Mirotocivi

29.06.2023 13:59

Озбиљнија је Мјесна Заједница од Скупштине! Одлуку коју Милашин нареди да донесу ( бла, бла,бла ) ни мачак на репу не жели да је носи. Због тога нико и не осврће се из ОХР, Тужилаштва и др. Не знам зашто ови из ФБиХ пјене?! Изгледа још нису навикли на Милашиновић за..нације!

ODGOVORITE
Name

Petar

29.06.2023 14:04

Gospode Bože, spasi ovaj narod u Republici Srpskoj od ove osobe i bolesnog režima!

ODGOVORITE
Name

Tatar za Bl

29.06.2023 14:31

Samo da znaš za jednu normalnu i prosperitetnu državu prvo treba imati normalne i pametne gradjane koji će svojim djelovanjem i radom doprineti tom prosperitetu.Vlast je došla iz naših redova a ako je vlast ogledalo naroda onda bi najbolje bilo razbiti to ogledalo da niko u njega ne može zaviriti jer ako zaviri vodeće da je srpski narod sam sebi presudio

Name

p687

29.06.2023 14:53

Ova trojica Jel to neka firma šije odela ista za guzonje? O trošku naroda

ODGOVORITE
Name

Re p687

29.06.2023 16:54

Šiju oni nas šiju !

Name

Kosta

29.06.2023 15:18

Ma neće ništa biti, apsolutno ništa. Suplja priča koja se trlja 20 godina. Smješno je a i žalosno gledati vas kako se primate na njegove igre. Na to me je carstvo izgradio a vi nikako da shvatite. Smješno je kako uvjek ista priča i vješta ali ohrndana manipulacija masom. Sta je bilo sa blokiranjem kasarni NIŠTA NARAVNO Šta je bilo sa rreferendumom? NIŠTA NARAVNO. Ispalo je da je to obična anketa na lraju za 9 januar. Opet ga nema nigdje. Šta je bilo sa ocjepljenjem j povlačenjem iz zajedničkib institucija. NIŠTA NARAVNO. Jadno je ali baš jadno koliko je nraod glup. To je više bespredmetno kometarisati. Niša ni od ovoga biti nece. Bice opet nisam ja to tako rekao, u stvari jesam ali nisam mislio

ODGOVORITE
Name

sud

29.06.2023 16:01

Ne kontam šta je problem sa Ustavnim sudom. Tamo se valjda sudi po paragrafima, a ne po toni Srbina, Hrvata, Bošnjaka, .... I nije tačno da nigdje nama stranih sudija u ustavnim sudovima drugih zemalja, ima i te kako.

ODGOVORITE
Name

Homer

29.06.2023 16:59

SNSD je na lokalu dokazao davno kakvi su. Da nisu usli u Bratuncu u vlast sa SDA , nikada ne bi smenili Srdjana Rankica, legalno izabranog nacelnika. Postoje i fotografije dolazaka Ramiza Salkica iz SDA u kompaniju TRB u Bratuncu na sastanak sa izvrsnim direktorom te firme, a koji je trenutno predsednik odbora SNSD u Bratuncu, postavljen od strane lobija iz Republicke Stranke Srpske i savetnik predsednika RS. Tom coveku je obecano da ce biti postavljen za nacelnika 2024., bez protivnickog kandidata. Molim BN da malo vise pise o tome, kad vec drugi nece.

ODGOVORITE
Name

Milan

29.06.2023 17:57

Znači po tebi je borba za Ustavni sud BiH da se u njemu uvažavaju sudije iz reda srpskog naroda, borba za svoje fotelje!? Ti si potpuno sišao sa uma i potpuno izlapio!

ODGOVORITE
Name

Re Milan

29.06.2023 22:50

Magare ti si davno prolupao.