Вучић свечано отворио обилазницу око Београда

Предсједник Србије Александар Вучић кренуо је око 18.30 часова у вожњу са представницима медијима на завршеној посљедњој деоници обилазнице око Београда, од тунела Стражевица до Бубањ Потока.

Србија 28.06.2023 | 20:53
Вучић свечано отворио обилазницу око Београда

Са Вучићем су у аутобусу били и министри Синиша Мали и Горан Весић, градоначелник Београда Александар Шапић, као и амбасадорка Кине Чен Бо и представници Путева Србије, Коридора Србије и извођача радова.

"Ово ће бити најзначајнија саобраћајница на којој ћемо изместити камионе из центра града. Завршили смо оно што је била идеја још 1972. године", рекао је Вучић током вожње новим ауто-путем.

Подсјетио је да је градња кренула почетком деведесетих година прошлог вијека и да је због објективних разлога била обустављена.

"Па су се сетили 2008. да постоји, али су мали део урадили, док смо ми за за само година урадили више него они за 27 година. Али, нисам задовољан  јер сам очекивао да буде брже. Имали смо проблема са експропријацијом два ромска насеља", рекао је Вучић.

Навео је да ће предложити да се обилазница око Београда назове по Милутину Мркоњићу који је године посветио њеној изградњи.

"Важно ми је да кажем, мој ће предлог бити, не знам да ли ће бити пихваћен да нова обилазица добије име по Милутину Мркоњићу коиј се најдуже чини ми се од 1991, када смо кренули у радове, бавио обилазницом", рекао је предсједник Србије на отварању саобраћајнице.

"Није важно што смо ми урадили више километара, тежи посао и више платили, него раније, он је живео у тежим временима и условима и то морамо да пошутјемо и дао је више енергије него неки који су живели у срећним временима", рекао је Вучић на свечаној церемонији отварања обилазнице која ће сутра у 9.00 бити пуштена у саобраћај.

Мркоњић је био један од оснивача СПС-а, почасни поредседник те странке и министар за инфраструктуру и саобраћај, а преминуо је у новембру 2021. године у 80. години.

(Тањуг)   Фото: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

29.06.2023 08:30

Вучић отвара путеве и фабрике. Наш лажни предсједник отвара сукобе са остатком свијета.Ово мало пријатеља што имамо изгубити ћемо,јер наш их Бурле сатире молећи их за кредите.Све што ради је возикање хеликоптером,обећавања која не испуњава и тражење кредитира. Свака част лажни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

29.06.2023 09:29

Јел ово Лукасенко у младим данима ????

Name

Ре

29.06.2023 09:42

Иди бре Грујо.

Name

Клик

29.06.2023 12:08

Вучићу свака ти част! Нормално је код срба да што више радиш више те и мрзе. Кад погледам ту назови опозицију у Србији како користи и најморбидније ствари да би имали својих 5 минута јер другачије не могу. Александре капа до пода и настави да изграђујеш Србију!

ОДГОВОРИТЕ