Vučić svečano otvorio obilaznicu oko Beograda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo je oko 18.30 časova u vožnju sa predstavnicima medijima na završenoj posljednjoj deonici obilaznice oko Beograda, od tunela Straževica do Bubanj Potoka.

Srbija 28.06.2023 | 20:53
Vučić svečano otvorio obilaznicu oko Beograda

Sa Vučićem su u autobusu bili i ministri Siniša Mali i Goran Vesić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kao i ambasadorka Kine Čen Bo i predstavnici Puteva Srbije, Koridora Srbije i izvođača radova.

"Ovo će biti najznačajnija saobraćajnica na kojoj ćemo izmestiti kamione iz centra grada. Završili smo ono što je bila ideja još 1972. godine", rekao je Vučić tokom vožnje novim auto-putem.

Podsjetio je da je gradnja krenula početkom devedesetih godina prošlog vijeka i da je zbog objektivnih razloga bila obustavljena.

"Pa su se setili 2008. da postoji, ali su mali deo uradili, dok smo mi za za samo godina uradili više nego oni za 27 godina. Ali, nisam zadovoljan  jer sam očekivao da bude brže. Imali smo problema sa eksproprijacijom dva romska naselja", rekao je Vučić.

Naveo je da će predložiti da se obilaznica oko Beograda nazove po Milutinu Mrkonjiću koji je godine posvetio njenoj izgradnji.

"Važno mi je da kažem, moj će predlog biti, ne znam da li će biti pihvaćen da nova obilazica dobije ime po Milutinu Mrkonjiću koij se najduže čini mi se od 1991, kada smo krenuli u radove, bavio obilaznicom", rekao je predsjednik Srbije na otvaranju saobraćajnice.

"Nije važno što smo mi uradili više kilometara, teži posao i više platili, nego ranije, on je živeo u težim vremenima i uslovima i to moramo da pošutjemo i dao je više energije nego neki koji su živeli u srećnim vremenima", rekao je Vučić na svečanoj ceremoniji otvaranja obilaznice koja će sutra u 9.00 biti puštena u saobraćaj.

Mrkonjić je bio jedan od osnivača SPS-a, počasni poredsednik te stranke i ministar za infrastrukturu i saobraćaj, a preminuo je u novembru 2021. godine u 80. godini.

(Tanjug)   Foto: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

GRUJO

29.06.2023 08:30

Vučić otvara puteve i fabrike. Naš lažni predsjednik otvara sukobe sa ostatkom svijeta.Ovo malo prijatelja što imamo izgubiti ćemo,jer naš ih Burle satire moleći ih za kredite.Sve što radi je vozikanje helikopterom,obećavanja koja ne ispunjava i traženje kreditira. Svaka čast lažni.

ODGOVORITE
Name

Beli

29.06.2023 09:29

Jel ovo Lukasenko u mladim danima ????

Name

Re

29.06.2023 09:42

Idi bre Grujo.

Name

Klik

29.06.2023 12:08

Vučiću svaka ti čast! Normalno je kod srba da što više radiš više te i mrze. Kad pogledam tu nazovi opoziciju u Srbiji kako koristi i najmorbidnije stvari da bi imali svojih 5 minuta jer drugačije ne mogu. Aleksandre kapa do poda i nastavi da izgrađuješ Srbiju!

ODGOVORITE