Афричка куга свиња на четири имања у Брчко дистрикту

На четири имања у Брчком код осам животиња је потврђено присуство болести афричка куга, рекао је шеф Пододјељења за ветеринарство при Влади Брчко дистрикта Стеван Радић. 

Свијет 28.06.2023 | 19:31
Афричка куга свиња на четири имања у Брчко дистрикту
''Први случајеви заразе појавили су се у мјесту Вучиловац код Брчког. Ми смо на четири газдинства узели осам узорака гдје нам је са Института Васо Бутозан потврђено присуство болести на свих осам узорака'', рекао је Радић.
 
Екипе Ветеринарске станице Брчко у сарадњи са инспекцијом тренутно се налазе на терену и врше пооштрену дезинфекцију и све остале мјере у складу са правилницима. На четири газдинства, на којима је потврђено присуство болести, животиње ће бити успаване и нешкодљиво уклоњене.
 
''Желим да поручим грађанима да не паниче и не раде ништа на своју руку. Грађани не треба да се крећу, а у овом тренутку је забрањено било какво помјерање животиња. Ми ћемо у наредном периоду предузети све неопходне мјере како би се ова болест ставила под контролу'', нагласио је Радић.
 
Радић је рекао да за сада нема случајева који су у анализи са других крајева дистрикта. Одређена имања се посматрају, али нису узоркована, поручио је Радић.
 
 
(БН)   Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миле

28.06.2023 20:42

Јеси ли ти нормалан? Знаш ли шта си изјавио? Чуј грађани не смију да се крећу. Какви ликови раде у државним институцијама. Ухљеби обични.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сепртља

28.06.2023 20:46

хај ба, има јањетине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

28.06.2023 23:29

Полако мили, има и бруцелоза...

Name

за сепртљу

29.06.2023 09:49

Како је кренуло питам се да ли це црви,скакавци, глисте, зохари и остале бубе да презиве.