Књиге на поклон за акцију „Задужбина срца – нека нас књига спаја“

Половином мјесеца јуна, компанија м:тел је на иницијативу Удружења грађана Хуманитас, покренула акцију прикупљања књига намијењених за људе с ових простора који живе у далекој Аустралији.

Република Српска 27.06.2023 | 14:11
Књиге на поклон за акцију „Задужбина срца – нека нас књига спаја“

Под називом „Задужбина срца – нека нас књига спаја“, ова акција има за циљ да прикупи што већи број књига, овога пута за библиотеку „Василије Острошки“ у Мелбурну, те да омогући свима онима који су поријеклом с ових простора, да читају књиге на матерњем језику и на тај начин очувају свој језик, културу и традицију.

Компанија м:тел је у сва своја продајна мјеста широм БиХ, поставила кутије с натписом имена ове акције, а у коју сви заинтересовани људи добре воље могу да одложе књигу, односно књиге које намијене за поклон својим сународницима у далекој Аустралији.

Већ након неколико дана након што је акција покренута, Матична библиотека Источно Сарајево одлучила је да донира 120 књига за ову акцију, што је и учинила 23. јуна у најближој пословници м:тел-а у овом граду.

Иако не чуди да је прва већа донација књига дошла управо од оних који су ’књизи најближи’, овај племенити чин Матичне библиотеке Источно Сарајево најбољи је примјер како се у хумане акције могу укључити сви, од културних и образовних установа, компанија, фирми, удружења… па све до појединаца.

Компанија м:тел, са задовољством је дочекала представнике Матичне библиотеке и ову донацију у свом продајном мјесту, захваливши им на учешћу у овој акцији.

„Срећни смо што акција ’Задужбина срца – нека нас књига спаја’ већ показује да смо као заједница спремни да помажемо, да поклањамо, да мислимо о другима, па чак и онима који су далеко. Чин Матичне библиотеке Источно Сарајево је сјајан примјер који би било лијепо да сви ми и као појединци и као организације слиједимо“, рекла је Сандра Станић из компаније м:тел.

Слађана Братић, библиотекарка Матичне библиотеке Источно Сарајево изразила је задовољство што ова установа може да помогне рад библиотеке у Мелбурну.

„Матична библиотека Источно Сарајево прати активности догађања на локалном нивоу, те смо на сајту м:тел-а нашли информацију о прикупљању књига за библиотеке у дијаспори.

Било нам је задовољство што можемо да поклонимо књиге и помогнемо ову акцију једном скромном донацијом од 120 књига, јер се Матична Библиотека иначе труди да помогне библиотекама и у БиХ и у регији донацијама које имамо у својим вишковима.

Грађани Источног Сарајева и Сарајева свакодневно Матичној библиотеци поклањају књиге, те све оно што не остаје у нашем фонду, поклањамо онима којима је неопходно“, рекла је овом приликом Слађана Братић.

Акција „Задужбина срца – нека нас књига спаја“, свим заинтересованим грађанима БиХ отвара врата за чињење добрих дјела, те позива људе добре воље да сврате у било коју пословницу м:тел-а и оставе свој дар за наше сународнике у далекој Аустралији.

Вијести и информације о акцији „Задужбина срца – нека нас књига спаја“, као и о другим друштвено одговорним активностима м:тел-а, пратите на блогу компаније у секцији <спан стyле="фонт-фамилy: Цалибри, сериф;"><спан ланг="ср-Латн-РС">м:пријатељи<спан стyле="фонт-фамилy: Цалибри, сериф;"><спан ланг="ср-Латн-РС">.

<п алигн="јустифy">(ПР)

Коментари / 0

Оставите коментар