Knjige na poklon za akciju „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“

Polovinom mjeseca juna, kompanija m:tel je na inicijativu Udruženja građana Humanitas, pokrenula akciju prikupljanja knjiga namijenjenih za ljude s ovih prostora koji žive u dalekoj Australiji.

Republika Srpska 27.06.2023 | 14:11
Knjige na poklon za akciju „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“

Pod nazivom „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“, ova akcija ima za cilj da prikupi što veći broj knjiga, ovoga puta za biblioteku „Vasilije Ostroški“ u Melburnu, te da omogući svima onima koji su porijeklom s ovih prostora, da čitaju knjige na maternjem jeziku i na taj način očuvaju svoj jezik, kulturu i tradiciju.

Kompanija m:tel je u sva svoja prodajna mjesta širom BiH, postavila kutije s natpisom imena ove akcije, a u koju svi zainteresovani ljudi dobre volje mogu da odlože knjigu, odnosno knjige koje namijene za poklon svojim sunarodnicima u dalekoj Australiji.

Već nakon nekoliko dana nakon što je akcija pokrenuta, Matična biblioteka Istočno Sarajevo odlučila je da donira 120 knjiga za ovu akciju, što je i učinila 23. juna u najbližoj poslovnici m:tel-a u ovom gradu.

Iako ne čudi da je prva veća donacija knjiga došla upravo od onih koji su ’knjizi najbliži’, ovaj plemeniti čin Matične biblioteke Istočno Sarajevo najbolji je primjer kako se u humane akcije mogu uključiti svi, od kulturnih i obrazovnih ustanova, kompanija, firmi, udruženja… pa sve do pojedinaca.

Kompanija m:tel, sa zadovoljstvom je dočekala predstavnike Matične biblioteke i ovu donaciju u svom prodajnom mjestu, zahvalivši im na učešću u ovoj akciji.

„Srećni smo što akcija ’Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja’ već pokazuje da smo kao zajednica spremni da pomažemo, da poklanjamo, da mislimo o drugima, pa čak i onima koji su daleko. Čin Matične biblioteke Istočno Sarajevo je sjajan primjer koji bi bilo lijepo da svi mi i kao pojedinci i kao organizacije slijedimo“, rekla je Sandra Stanić iz kompanije m:tel.

Slađana Bratić, bibliotekarka Matične biblioteke Istočno Sarajevo izrazila je zadovoljstvo što ova ustanova može da pomogne rad biblioteke u Melburnu.

„Matična biblioteka Istočno Sarajevo prati aktivnosti događanja na lokalnom nivou, te smo na sajtu m:tel-a našli informaciju o prikupljanju knjiga za biblioteke u dijaspori.

Bilo nam je zadovoljstvo što možemo da poklonimo knjige i pomognemo ovu akciju jednom skromnom donacijom od 120 knjiga, jer se Matična Biblioteka inače trudi da pomogne bibliotekama i u BiH i u regiji donacijama koje imamo u svojim viškovima.

Građani Istočnog Sarajeva i Sarajeva svakodnevno Matičnoj biblioteci poklanjaju knjige, te sve ono što ne ostaje u našem fondu, poklanjamo onima kojima je neophodno“, rekla je ovom prilikom Slađana Bratić.

Akcija „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“, svim zainteresovanim građanima BiH otvara vrata za činjenje dobrih djela, te poziva ljude dobre volje da svrate u bilo koju poslovnicu m:tel-a i ostave svoj dar za naše sunarodnike u dalekoj Australiji.

Vijesti i informacije o akciji „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“, kao i o drugim društveno odgovornim aktivnostima m:tel-a, pratite na blogu kompanije u sekciji m:prijatelji.

(PR)

Komentari / 0

Ostavite komentar