Двије посебне сједнице Народне скупштине Српске

Народна скупштина Републике Српске одржаће данас осму посебну сједницу на којој би, по хитном поступку, требала да разматра Приједлог закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ, а одмах по окончању ове услиједиће наредна о вету члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Жељке Цвијановић на два закључка усвојена без консензуса на сједници Предсједништва.

Република Српска 27.06.2023 | 07:32
Двије посебне сједнице Народне скупштине Српске

Осма посебна сједница почеће у 11.00 часова, а на њеном предложеном дневном реду је Приједлог закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

Ријеч је о приједлогу предсједника Републике Српске Милорада Додика, народних посланика и Владе Српске.

Када је ријеч о деветој посебној сједници, на предложеном дневном реду је приједлог одлуке о потврђивању изјаве члана Предсједништва БиХ из Републике Српске да је веома штетан по виталне интересе Српске закључак за хитно усвајање Споразума о слободи кретања са личним картама на Западном Балкану, Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини и Споразума о признавању квалификација високог образовања на западном Балкану, усвојен без консензуса 21. јуна на сједници Предсједништва БиХ.

Такође, ту је и приједлог одлуке о потврђивању изјаве члана Предсједништва БиХ из Српске да је веома штетан по виталне интересе Српске закључак за усвајање Акционог плана за испуњавање 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ, усвојен без консензуса на сједници Предсједништва БиХ 21. јуна.

Девета посебна сједница сазвана је на захтјев Цвијановићеве.

Народној скупштини достављене су изјаве члана Предсједништва БиХ из Републике Српске о проглашењу деструктивним по виталне интересе Српске ова два закључка.

Према Уставу БиХ, Народна скупштина разматра изјаве члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и уколико их десет дана од дана просљеђивања потврди двотрећинском већином, оспорени закључци Предсједништва БиХ не ступају на снагу. 

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Петар

27.06.2023 07:41

Народна Скупштина Републике Српске не доноси никакве одлуке, они само потврђују оно што је болесни вођа одлучио, скупштинска већина се одрекла морала и образа ради својих болесних амбиција и личних интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.06.2023 07:44

Заблудјивање народа по принципу сто горе то боље њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурке

27.06.2023 08:37

Значи Милетов данашњи перорманс је оснивање зауставног суда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

27.06.2023 09:05

Зар опет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУД

27.06.2023 09:36

Погрешна политика владајуће коалиције, нас води у нестанак, све због своје похлепе. Не могу јавно да се огласе, да смо банкротирали, па нас тобоже бране од “никог”, да изазову кризу,како би народ устао импоново узео оружје.

ОДГОВОРИТЕ