Потписани уговори о адаптацији кућа за демобилисане борце

У бијељинској Градској управи данас је потписано 46 уговора о адаптацији и довршетку изградње стамбених јединица са корисницима борачко-инвалидске заштите. За ове намјене, из градског буџета издвојено је 128.800 КМ.

Република Српска 26.06.2023 | 13:06
Потписани уговори о адаптацији кућа за демобилисане борце

Међу 46 породица борачке популације, помоћ Градске управе добио је И борац прве категорије Петар Николић из Дијелова. 

 “Неопходно је извршити изолацију крова, уградњу врата и постављање фасаде на објекат. Надам се да ће ми одобрена средства, бар, дјелимично помоћи око адаптације. Добио сам 2.000 КМ. Знам свашта да радим, тако да ћу набавити материјал и покушати што више да поправим”, каже Николић.

Милан Марковић дошао је, каже да помогне своме саборцу и комшији који у 21. вијеку нема воду за пиће у својој породичној кући.

“Борце, који су стварали ову државу, треба посебно цијенити и поштовати. За нас је велики успјех када пет или шест борачких породица добије воду за пиће у својим стамбеним јединицама”, каже Милан Марковић, напоменувши да се заједничким снагама и средствима пуно тога може позитивно ријешити.

Након што је комисија извршила увид и процјену, од укупно размотрених 77 захтјева, одобрена су средства за 46 корисника. Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић истиче да ће се градска управа трудити да до краја  године позитивно одговори на још неколико оправданих захтјева.

“И од државних власти очекујемо да ово питање схвате као државно питање број један и као дуг према онима који су стварали Републику Српску”, истакао је градоначелник Петровић. 

Додао је да се ове активности настављају, јер је велики број захтјева оправдан и демобилисаним борцима је неопходна конкретна финансијска помоћ.

Из Градског буџета за адаптацију ових стамбених објеката  издвојено је 128.800 марака, а појединачна вриједност уговора креће се од 1.000 до 5.000 КМ. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Требали сте им

26.06.2023 14:04

Дати повлестице и за дјецу и за унуке... Ипак је прошло тек 30 година од рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган.сз

26.06.2023 15:02

Треба вама сектасима идезертерима дати по један сендвич и трајно вас уклонити из друштвеног живота

Name

Тарар

26.06.2023 15:52

Ја не видим разлику измедју демобилисаног борца и било кога ко је незапослен.Сви морамо хлеб јести децу школовати или не знам шта.Има још угрожених категорија.

Name

НоНаме

26.06.2023 16:19

Мајмуне један да није било бораца питање је гдје би ти данас био И ста би радио. На помен њиховог имена треба да устанем и одасвуд поштовање. Зато нам и јесте тако што не постујемо оне који су дали живот, дијелове тијела и здравље за РС.

Name

+

26.06.2023 16:55

РИЈЕЧ БОРАЦ, ПА ОНДА БОГ. КОЛИКО ИХ ЈЕ ИЗГИНУЛО СА 18 И 19 ГОДИНА. СА ТРИ МИЈЕСЕЦА У ВОЈСЦИ, ПА НА ЛИНИЈУ. СТУДЕНАТА И ДРУГИХ. КОЛИКО ИХ ЈЕ ОБОЛИЛО, ПСИХИЧКИ И КОМПКЕТ ЗДРАВЉЕ. РАЊЕНИХ, ГДЈЕ ЈЕ ИНВАЛИДНОСТ ВИДЉИВА. НЕМАЈУ ПОСЛА ДО САДА И ВИДЕ НИ СТАМБЕНОГ РИЈЕШЕЊА. МНОГО СУ СЕ ПОЛИТИЧАРИ ОГРИЈЕШИЛИ О ОНЕ ИЗ РОВА. ИЗ БЛАТА. КОЈЕ СУ КОМАРЦИ ИЗИЈЕДАЛИ, А СРЦЕ ПУЦАЛО ОД СТРАХА И ЗА ЊИХ НА ЛИНИЈИ И ЗА ПОРОДИЦЕ У ПОЗАДИНУ. А ОНИ, КОЈИ СУ СЕ БОГАТИЛИ, НЕКА ИХ БОЖИЈА КАЗНА СТИГНЕ. ИМЕ БОРАЦ ЈЕ СВЕТАЦ. НАЈВЕЋИ. КАО ДРУШТВО У РС, СВЕ ЈЕ ПОСТАВЉЕНО ПОГРЕШНО. САМОЖИВЕ ВОЂЕ. ЧОБАНИ СУ МНОГИ. А ИНТЕЛЕКТУАЛНА ЗАЈЕДНИЦА ИМ ТО ДОПУШТА. СРАМОТА ДО НЕБА.

ОДГОВОРИТЕ