Potpisani ugovori o adaptaciji kuća za demobilisane borce

U bijeljinskoj Gradskoj upravi danas je potpisano 46 ugovora o adaptaciji i dovršetku izgradnje stambenih jedinica sa korisnicima boračko-invalidske zaštite. Za ove namjene, iz gradskog budžeta izdvojeno je 128.800 KM.

Republika Srpska 26.06.2023 | 13:06
Potpisani ugovori o adaptaciji kuća za demobilisane borce

Među 46 porodica boračke populacije, pomoć Gradske uprave dobio je I borac prve kategorije Petar Nikolić iz Dijelova. 

 “Neophodno je izvršiti izolaciju krova, ugradnju vrata i postavljanje fasade na objekat. Nadam se da će mi odobrena sredstva, bar, djelimično pomoći oko adaptacije. Dobio sam 2.000 KM. Znam svašta da radim, tako da ću nabaviti materijal i pokušati što više da popravim”, kaže Nikolić.

Milan Marković došao je, kaže da pomogne svome saborcu i komšiji koji u 21. vijeku nema vodu za piće u svojoj porodičnoj kući.

“Borce, koji su stvarali ovu državu, treba posebno cijeniti i poštovati. Za nas je veliki uspjeh kada pet ili šest boračkih porodica dobije vodu za piće u svojim stambenim jedinicama”, kaže Milan Marković, napomenuvši da se zajedničkim snagama i sredstvima puno toga može pozitivno riješiti.

Nakon što je komisija izvršila uvid i procjenu, od ukupno razmotrenih 77 zahtjeva, odobrena su sredstva za 46 korisnika. Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ističe da će se gradska uprava truditi da do kraja  godine pozitivno odgovori na još nekoliko opravdanih zahtjeva.

“I od državnih vlasti očekujemo da ovo pitanje shvate kao državno pitanje broj jedan i kao dug prema onima koji su stvarali Republiku Srpsku”, istakao je gradonačelnik Petrović. 

Dodao je da se ove aktivnosti nastavljaju, jer je veliki broj zahtjeva opravdan i demobilisanim borcima je neophodna konkretna finansijska pomoć.

Iz Gradskog budžeta za adaptaciju ovih stambenih objekata  izdvojeno je 128.800 maraka, a pojedinačna vrijednost ugovora kreće se od 1.000 do 5.000 KM. 

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Trebali ste im

26.06.2023 14:04

Dati povlestice i za djecu i za unuke... Ipak je prošlo tek 30 godina od rata

ODGOVORITE
Name

Dragan.sz

26.06.2023 15:02

Treba vama sektasima idezerterima dati po jedan sendvič i trajno vas ukloniti iz društvenog života

Name

Tarar

26.06.2023 15:52

Ja ne vidim razliku izmedju demobilisanog borca i bilo koga ko je nezaposlen.Svi moramo hleb jesti decu školovati ili ne znam šta.Ima još ugroženih kategorija.

Name

NoName

26.06.2023 16:19

Majmune jedan da nije bilo boraca pitanje je gdje bi ti danas bio I sta bi radio. Na pomen njihovog imena treba da ustanem i odasvud poštovanje. Zato nam i jeste tako što ne postujemo one koji su dali život, dijelove tijela i zdravlje za RS.

Name

+

26.06.2023 16:55

RIJEČ BORAC, PA ONDA BOG. KOLIKO IH JE IZGINULO SA 18 I 19 GODINA. SA TRI MIJESECA U VOJSCI, PA NA LINIJU. STUDENATA I DRUGIH. KOLIKO IH JE OBOLILO, PSIHIČKI I KOMPKET ZDRAVLJE. RANJENIH, GDJE JE INVALIDNOST VIDLJIVA. NEMAJU POSLA DO SADA I VIDE NI STAMBENOG RIJEŠENJA. MNOGO SU SE POLITIČARI OGRIJEŠILI O ONE IZ ROVA. IZ BLATA. KOJE SU KOMARCI IZIJEDALI, A SRCE PUCALO OD STRAHA I ZA NJIH NA LINIJI I ZA PORODICE U POZADINU. A ONI, KOJI SU SE BOGATILI, NEKA IH BOŽIJA KAZNA STIGNE. IME BORAC JE SVETAC. NAJVEĆI. KAO DRUŠTVO U RS, SVE JE POSTAVLJENO POGREŠNO. SAMOŽIVE VOĐE. ČOBANI SU MNOGI. A INTELEKTUALNA ZAJEDNICA IM TO DOPUŠTA. SRAMOTA DO NEBA.

ODGOVORITE