Песков саопштио: Путин се ускоро обраћа јавности

Предсједник Русије Владимир Путин ускоро ће се обратити јавности, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за ТАСС.

Свијет 24.06.2023 | 08:45
Песков саопштио: Путин се ускоро обраћа јавности

Претходно је шеф приватне паравојне групе "Вагнер", Јевгениј Пригожин, позвао министра одбране Сергеја Шојгуа и начелника Генералштаба генерала Валерија Герасимова да дођу на састанак с њим, и запријетио да ће, у супротном "кренути на Москву".

Пригожин, који је још раније најављивао намјеру да свргне руски војни врх,  каже да се тренутно налази у сједишту јужног војног округа у Ростову на Дону, и објавио снимак како сједи између два висока руска генерала.

Ако Шојгу и Герасимов не дођу, "блокираћемо град Ростов и кренути на Москву", поручио је Пригожин на снимку.

(Тањуг)   Фото: Профимедиа

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рашо

24.06.2023 08:50

Спас за Србе и Русе би био да Путин оде у историју. А с њим и Шојгу, Песков, Захарова, Медведев, Пригожин, Кадиров...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2023 11:50

Свака ти се позлатила! Додај јос и дудласа и његову дрвну градју!

Name

Демос кратос

24.06.2023 09:41

Ако кренеш на Москву ти њих све мораш срушити. Никоме ти не можеш вјеровати нит теби неко може вјеровати. Ако то учиниш онда мораш имати сву власт, ти бити "предсједник". Мада и ти имаш крваве руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све све

24.06.2023 10:33

Али овај се осилио и биће неутралисан за кратко вријеме. Западна игра новцем, подмићивање,обецања, лажи и подвале неће овдје успјети. Жеља вјецна да се порази и опљачка Русија коштаће глава многе који су насјели на игру.

Name

Др

24.06.2023 12:41

Која си ти будалетина

Name

Петар

24.06.2023 12:31

Пригозин је у праву. Схватио је издају Владимира Путина и Сојгуа..Прогозин ратује гдје је најтезе а Путин и Сојгу му не дају ни довољно орузја нити квалитетно. А има га. Борци му гину. А кад изгину борци остат це да гину голобради младици у саставу руске војске.. Путин издаје Русију и кукавица који це све побити у Русији који би могли да му отму власт. А издајник јесте, кукавица неспособна и америцки слуга..

ОДГОВОРИТЕ