Peskov saopštio: Putin se uskoro obraća javnosti

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uskoro će se obratiti javnosti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za TASS.

Svijet 24.06.2023 | 08:45
Peskov saopštio: Putin se uskoro obraća javnosti

Prethodno je šef privatne paravojne grupe "Vagner", Jevgenij Prigožin, pozvao ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu na sastanak s njim, i zaprijetio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".

Prigožin, koji je još ranije najavljivao namjeru da svrgne ruski vojni vrh,  kaže da se trenutno nalazi u sjedištu južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu, i objavio snimak kako sjedi između dva visoka ruska generala.

Ako Šojgu i Gerasimov ne dođu, "blokiraćemo grad Rostov i krenuti na Moskvu", poručio je Prigožin na snimku.

(Tanjug)   Foto: Profimedia

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rašo

24.06.2023 08:50

Spas za Srbe i Ruse bi bio da Putin ode u istoriju. A s njim i Šojgu, Peskov, Zaharova, Medvedev, Prigožin, Kadirov...

ODGOVORITE
Name

Re

24.06.2023 11:50

Svaka ti se pozlatila! Dodaj jos i dudlasa i njegovu drvnu gradju!

Name

Demos kratos

24.06.2023 09:41

Ako kreneš na Moskvu ti njih sve moraš srušiti. Nikome ti ne možeš vjerovati nit tebi neko može vjerovati. Ako to učiniš onda moraš imati svu vlast, ti biti "predsjednik". Mada i ti imaš krvave ruke.

ODGOVORITE
Name

Sve sve

24.06.2023 10:33

Ali ovaj se osilio i biće neutralisan za kratko vrijeme. Zapadna igra novcem, podmićivanje,obecanja, laži i podvale neće ovdje uspjeti. Želja vjecna da se porazi i opljačka Rusija koštaće glava mnoge koji su nasjeli na igru.

Name

Dr

24.06.2023 12:41

Koja si ti budaletina

Name

Petar

24.06.2023 12:31

Prigozin je u pravu. Shvatio je izdaju Vladimira Putina i Sojgua..Progozin ratuje gdje je najteze a Putin i Sojgu mu ne daju ni dovoljno oruzja niti kvalitetno. A ima ga. Borci mu ginu. A kad izginu borci ostat ce da ginu golobradi mladici u sastavu ruske vojske.. Putin izdaje Rusiju i kukavica koji ce sve pobiti u Rusiji koji bi mogli da mu otmu vlast. A izdajnik jeste, kukavica nesposobna i americki sluga..

ODGOVORITE