Именован локални кризни центар због афричке куге

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је, на основу Закона о локалној самоуправи, Статута града Бијељина и Плана управљања кризном ситуацијом за контролу афричке куге свиња у Републици Српској, данас донио рјешење о именовању Локалног кризног центра за контролу афричке куге свиња.

Република Српска 23.06.2023 | 17:43
Именован локални кризни центар због афричке куге

Координатор Кризног центра је градоначелник Петровић, а поред њега, чине га градски ветеринарски и пољопривредни инспектори, представници Кабинета градоначелника, градског Одсјека за цивилну заштиту и Полицијске управе Бијељина.

Задатак Кризног центра је да предузме активности прописане Планом управљања кризном ситуацијом за контролу афричке куге свиња у Републици Српској, да у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, односно, Републичким кризним центром  за контролу афричке куге свиња, спроводи мјере на сузбијању ове болести и да редовно обавјештава Републички кризни центар о спровођењу прописаних мјера.

(БН) Фото: Илустрација 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Т39842288

23.06.2023 18:55

Креће нова игранка, из африке директ у босну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

23.06.2023 19:50

Зна ли се гдје се сакрио Лазаревић из Аграрног фонда? Отето проклето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

25.06.2023 14:14

Није се он нигдје сакрио! Поносно сета по граду подигнуте главе и јос клемпавијим ухом, неко га је вукао за ухо кроз прозор затвора и исвупао га, и њега и ухо!