Imenovan lokalni krizni centar zbog afričke kuge

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je, na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta grada Bijeljina i Plana upravljanja kriznom situacijom za kontrolu afričke kuge svinja u Republici Srpskoj, danas donio rješenje o imenovanju Lokalnog kriznog centra za kontrolu afričke kuge svinja.

Republika Srpska 23.06.2023 | 17:43
Imenovan lokalni krizni centar zbog afričke kuge

Кoordinator Кriznog centra je gradonačelnik Petrović, a pored njega, čine ga gradski veterinarski i poljoprivredni inspektori, predstavnici Кabineta gradonačelnika, gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu i Policijske uprave Bijeljina.

Zadatak Кriznog centra je da preduzme aktivnosti propisane Planom upravljanja kriznom situacijom za kontrolu afričke kuge svinja u Republici Srpskoj, da u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno, Republičkim kriznim centrom  za kontrolu afričke kuge svinja, sprovodi mjere na suzbijanju ove bolesti i da redovno obavještava Republički krizni centar o sprovođenju propisanih mjera.

(BN) Foto: Ilustracija 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

T39842288

23.06.2023 18:55

Kreće nova igranka, iz afrike direkt u bosnu

ODGOVORITE
Name

Miko

23.06.2023 19:50

Zna li se gdje se sakrio Lazarević iz Agrarnog fonda? Oteto prokleto.

ODGOVORITE
Name

Soko

25.06.2023 14:14

Nije se on nigdje sakrio! Ponosno seta po gradu podignute glave i jos klempavijim uhom, neko ga je vukao za uho kroz prozor zatvora i isvupao ga, i njega i uho!