Моззарт обрадовао рукометашице Херцеговине

Нова опрема за повратак у Прву лигу

Република Српска 22.06.2023 | 20:38
Моззарт обрадовао рукометашице Херцеговине
У Женском рукометном клубу Херцеговина у Невесињу вриједно тренира више од 45 младих талентованих рукометашица. Својевремено су играле у Првој лиги Српске, а сада се такмиче у Лиги Херцеговине. Највећа жеља им је повратак у први републички ранг, а подршку на том путу добиле су из компаније Моззарт. 
 
На први мах нисмо могле да вјерујемо да ће нам заиста стићи нова опрема на поклон. На толико адреса смо послале молбу, а само су нам из Моззарта одговорили- и то позитивно. Нови дресови су нас баш обрадовали, а овај племенити гест одушевио. Потрудићемо се да оправдамо указано повјерење добрим резултатима- каже Теодора Васковић, тренер Женског рукометног клуба Херцеговина, Невесиње. 
 
 
Клуб је основан 2007. године, па је привремено престао са радом. Са тренинзима и такмичењима талентоване рукометашице наставиле су 2016. године. Од тада нижу успјехе, па су једну сезону провеле у Првој лиги Републике Српске. Међутим, због мањка финансија, морале су да напусте први републички ранг, па се сада такмиче у Лиги Херцеговине.
 
Сезону су завршиле на високом другом мјесту, па им је жеља да наредну заврше на трону Лиге Херцеговине. Буде ли довољно финансија, кажу, жељеле би у новим Моззарт дресовима поново играти утакмице Прве лиге Српске.
 
Тренутно имају око 45 чланица у селекцијама од пјетлића до старијих кадеткиња. С тим да већ неколико играчица испуњава услове да наступају као сениорке. Управо због тога, у сусрет Првој лиги, планирају и званично формирање сениорске селекције.
 
Прва лига Српске за њих је највећи успјех до сада, а прошле и претпрошле године успјеле су да обезбиједе завршницу на нивоу Српске у кадетској и јуниорској категорији.
 
 
Једно од најпознатијих имена, које је потекло из овог клуба, носи управо њихов садашњи тренер. Наиме, Теодора Васковић стасала је у Херцеговини, а затим заиграла у Црвеној звезди. Било је и играчица које су са југа отиснуле у бањалучки Борац.
 
С обзиром на то да је ова екипа млада, успјеси су тек пред њима, а до тада вриједно тренирају и стичу искуство.
 
Подршку у томе пружа им Општина Невесиње, као главни финансијер, а та средства су скромна, па се такмиче у складу са могућностима. Осим Општине, уз ЖРК Херцеговина су и локална јавна предузећа која су их подржавала при набавци опреме. Посебно им је значајна подршка родитеља младих играчица, као и вриједан поклон који им је стигао из компаније Моззарт.

(ПР) Фото: ПР