Mozzart obradovao rukometašice Hercegovine

Nova oprema za povratak u Prvu ligu

Republika Srpska 22.06.2023 | 20:38
Mozzart obradovao rukometašice Hercegovine
U Ženskom rukometnom klubu Hercegovina u Nevesinju vrijedno trenira više od 45 mladih talentovanih rukometašica. Svojevremeno su igrale u Prvoj ligi Srpske, a sada se takmiče u Ligi Hercegovine. Najveća želja im je povratak u prvi republički rang, a podršku na tom putu dobile su iz kompanije Mozzart. 
 
Na prvi mah nismo mogle da vjerujemo da će nam zaista stići nova oprema na poklon. Na toliko adresa smo poslale molbu, a samo su nam iz Mozzarta odgovorili- i to pozitivno. Novi dresovi su nas baš obradovali, a ovaj plemeniti gest oduševio. Potrudićemo se da opravdamo ukazano povjerenje dobrim rezultatima- kaže Teodora Vasković, trener Ženskog rukometnog kluba Hercegovina, Nevesinje. 
 
 
Klub je osnovan 2007. godine, pa je privremeno prestao sa radom. Sa treninzima i takmičenjima talentovane rukometašice nastavile su 2016. godine. Od tada nižu uspjehe, pa su jednu sezonu provele u Prvoj ligi Republike Srpske. Međutim, zbog manjka finansija, morale su da napuste prvi republički rang, pa se sada takmiče u Ligi Hercegovine.
 
Sezonu su završile na visokom drugom mjestu, pa im je želja da narednu završe na tronu Lige Hercegovine. Bude li dovoljno finansija, kažu, željele bi u novim Mozzart dresovima ponovo igrati utakmice Prve lige Srpske.
 
Trenutno imaju oko 45 članica u selekcijama od pjetlića do starijih kadetkinja. S tim da već nekoliko igračica ispunjava uslove da nastupaju kao seniorke. Upravo zbog toga, u susret Prvoj ligi, planiraju i zvanično formiranje seniorske selekcije.
 
Prva liga Srpske za njih je najveći uspjeh do sada, a prošle i pretprošle godine uspjele su da obezbijede završnicu na nivou Srpske u kadetskoj i juniorskoj kategoriji.
 
 
Jedno od najpoznatijih imena, koje je poteklo iz ovog kluba, nosi upravo njihov sadašnji trener. Naime, Teodora Vasković stasala je u Hercegovini, a zatim zaigrala u Crvenoj zvezdi. Bilo je i igračica koje su sa juga otisnule u banjalučki Borac.
 
S obzirom na to da je ova ekipa mlada, uspjesi su tek pred njima, a do tada vrijedno treniraju i stiču iskustvo.
 
Podršku u tome pruža im Opština Nevesinje, kao glavni finansijer, a ta sredstva su skromna, pa se takmiče u skladu sa mogućnostima. Osim Opštine, uz ŽRK Hercegovina su i lokalna javna preduzeća koja su ih podržavala pri nabavci opreme. Posebno im je značajna podrška roditelja mladih igračica, kao i vrijedan poklon koji im je stigao iz kompanije Mozzart.

(PR) Foto: PR