Нова платформа дигиталног банкарства - АТОС БАНК Онлине

АТОС БАНК а.д. Бања Лука је недавно имплементирала нову дигиталну платформу под називом “АТОС БАНК Онлине”, која је од јуна доступна клијентима Банке. Наиме АТОС БАНК Онлине обједињује два дигитална канала (АТОС мБанк  и Онлине банкинг), који су до сада били раздвојени на двије услуге, што корисницима омогућава још већу доступност банкарских услуга.

Република Српска 22.06.2023 | 13:32
Нова платформа дигиталног банкарства - АТОС БАНК Онлине

“Имплементацијом нове дигиталне платформе -  АТОС БАНК Онлине желимо нашим клијентима да понудимо још већу доступност банкарских услуга, нов и унапређен дизајн апликације као и нове функционалности.

Нова дигитална платформа АТОС БАНК Онлине у потпуности мијења постојеће платформе - АТОС мБанк (мобилно банкарство за физичка лица), Онлине банкинг (електронско банкарство за физичка лица) и Бусинесс Онлине (електронско банкарство за правна лица).

Сви клијенти физичка лица који буду корисници нове дигиталне платформе имају на располагању оба канала за приступ услузи, те у сваком тренутку могу да користе мобилну и wеб апликацију.

У суштини нова дигитална платформа АТОС БАНК Онлине ће бити практично идентична за све сегменте клијената наше Банке и физичка и правна лица, што видимо као велику предност, јер ће корисници увијек имати исто корисничко окружење било да приступају својим рачунима као физичко или правно лице.

Такође у сегменту клијената правних лица нова платформа ће донијети значајнија побољшања, с обзиром да постојећу десктоп апликацију која захтјева инсталацију на самом рачунару и кориштење посебне опреме за приступ (читач картица + смарт картица), мијења модерно дизајнирана wеб апликација и по први пут за овај сегмент клијената мобилна апликација, са великом листом функционалности.

Овим се стварају предуслови да лакше и брже проширујемо приступ корисника банкарским производима и услугама, којима су клијенти до сада могли да приступају искљућиво на традиционалне начине. У рад смо пустили дио за физичка лица,а ускоро планирамо да у рад буде пуштен и дио за правна лица.“ изјавио је овим путем Мирко Антић, члан Управе за ИТ и банкарске операције АТОС БАНК а.д. Бања Лука.

Апликација АТОС БАНК Онлине има модеран дизајн и велики број функционалности, које  АТОС БАНК а.д. Бања Лука у будућности планира да проширује и унапређује.

(ПР)