Каталин Новак о паду хеликоптера у Хрватској

У Хрватској се данас срушио мађарски војни хеликоптер гдје су двије особе страдале, а у току је потрага за трећим чланом посаде. Тим поводом огласила се и мађарска предсједница Каталин Новак која изразила саучешће породицама погинулих.

Свијет 21.06.2023 | 19:29
Каталин Новак о паду хеликоптера у Хрватској

Такође, захвалила се хрватским спасилачким службама те предсједнику Зорану Милановићу.
"Захваљујем на раду хрватских спасилачких јединица и подршци хрватског предсједника Милановића који ми је телефоном изразио саућешће", навела је.

Мађари су данас извијестили да су два хеликоптера Аирбус Х145 мађарског ратног ваздухопловства обављала мисију обуке у хрватском ваздушном простору када се један од хеликоптера срушио.

Навели су како су у хеликоптеру биле три особе те да се он срушио под неразјашњеним околностима, преноси Хунгарy Тодаy. Међутим, како хрватски медији незванично пишу, хеликоптер је у лету погодио зиплине, туристичку атракција преко ријеке Чикола у близини Шибеника.

Подсјећамо, хеликоптер се срушио данас у близини Дрниша, код Паковог Села, а ријеч је, како је навело Министарство обране Хрватске о хеликоптеру Гриффон који се налазио на обуци у Међународном центру за обуку специјалних ваздушних снага у касарни "Пуковник Мирко Вукушић".

Он се срушио око 12.00 сати на повратку са задаће на матични аеродром у Земунику Доњем.

(<стронг>Клиx) Фото: Мате Гојановић/ШибеникИН 

Коментари / 0

Оставите коментар