Katalin Novak o padu helikoptera u Hrvatskoj

U Hrvatskoj se danas srušio mađarski vojni helikopter gdje su dvije osobe stradale, a u toku je potraga za trećim članom posade. Tim povodom oglasila se i mađarska predsjednica Katalin Novak koja izrazila saučešće porodicama poginulih.

Svijet 21.06.2023 | 19:29
Katalin Novak o padu helikoptera u Hrvatskoj

Takođe, zahvalila se hrvatskim spasilačkim službama te predsjedniku Zoranu Milanoviću.
"Zahvaljujem na radu hrvatskih spasilačkih jedinica i podršci hrvatskog predsjednika Milanovića koji mi je telefonom izrazio saućešće", navela je.

Mađari su danas izvijestili da su dva helikoptera Airbus H145 mađarskog ratnog vazduhoplovstva obavljala misiju obuke u hrvatskom vazdušnom prostoru kada se jedan od helikoptera srušio.

Naveli su kako su u helikopteru bile tri osobe te da se on srušio pod nerazjašnjenim okolnostima, prenosi Hungary Today. Međutim, kako hrvatski mediji nezvanično pišu, helikopter je u letu pogodio zipline, turističku atrakcija preko rijeke Čikola u blizini Šibenika.

Podsjećamo, helikopter se srušio danas u blizini Drniša, kod Pakovog Sela, a riječ je, kako je navelo Ministarstvo obrane Hrvatske o helikopteru Griffon koji se nalazio na obuci u Međunarodnom centru za obuku specijalnih vazdušnih snaga u kasarni "Pukovnik Mirko Vukušić".

On se srušio oko 12.00 sati na povratku sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem.

(Klix) Foto: Mate Gojanović/ŠibenikIN 

Komentari / 0

Ostavite komentar