Након пуцања бране, причињена велика штета

Број погинулих у дјелимичном уништењу хидроелектране Каховка и поплавама подручја у Херсонској области порастао је на 41, изјавио је јутрос шеф регионалне владе Андреј Алексејенко.

Свијет 21.06.2023 | 09:49
Након пуцања бране, причињена велика штета

Нова Каховка се постепено опоравља од ванредног режима од поплава. Нажалост, број погинулих је порастао на 41, рекао је Алексејенко на Телеграму.

Он је истакао да је 3.500 људи већ вакцинисано против опасних инфекција, а више од 2.200 жртава добило је новчану помоћ.

Горњи дио термоелектране Каховка на реци Дњепар оштећен је у ноћи између 5. и 6. јуна. Објекат није потпуно уништен, али је њено рушење изазвало неконтролисано одливање воде у градове на источној обали ријеке под контролом Русије и западну обалу коју држи Украјина.

Москва и Кијев се међусобно оптужују за рушење бране.

Власти у неким од погођених области евакуисале су становништво.

(Срна)    Фото:Маxар/сцхреенсхот

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мркоњиц

21.06.2023 10:55

Мислиш, након дизања бране у зрак од руских окупаторских снага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

21.06.2023 14:10

Мислис Украјински окупационих снага? народ је рекао своје на референдуму, едукуј се

Name

Чуј оптужују...

21.06.2023 11:46

Па има давно већ црно на бијело како су украјинске снаге тестирали материјал и могућности рушења бране.... то вам је као када два брата се играју и један каже- ја ћу пробат да разбијем прозор... након дешавање није се видило ко је то урадио па родитељи критикују обадвојицу .... блесава размишљања запада...али као и увјек-на западу ниśта ново

ОДГОВОРИТЕ