Nakon pucanja brane, pričinjena velika šteta

Broj poginulih u djelimičnom uništenju hidroelektrane Kahovka i poplavama područja u Hersonskoj oblasti porastao je na 41, izjavio je jutros šef regionalne vlade Andrej Aleksejenko.

Svijet 21.06.2023 | 09:49
Nakon pucanja brane, pričinjena velika šteta

Nova Kahovka se postepeno oporavlja od vanrednog režima od poplava. Nažalost, broj poginulih je porastao na 41, rekao je Aleksejenko na Telegramu.

On je istakao da je 3.500 ljudi već vakcinisano protiv opasnih infekcija, a više od 2.200 žrtava dobilo je novčanu pomoć.

Gornji dio termoelektrane Kahovka na reci Dnjepar oštećen je u noći između 5. i 6. juna. Objekat nije potpuno uništen, ali je njeno rušenje izazvalo nekontrolisano odlivanje vode u gradove na istočnoj obali rijeke pod kontrolom Rusije i zapadnu obalu koju drži Ukrajina.

Moskva i Kijev se međusobno optužuju za rušenje brane.

Vlasti u nekim od pogođenih oblasti evakuisale su stanovništvo.

(Srna)    Foto:Maxar/schreenshot

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mrkonjic

21.06.2023 10:55

Misliš, nakon dizanja brane u zrak od ruskih okupatorskih snaga.

ODGOVORITE
Name

Ma

21.06.2023 14:10

Mislis Ukrajinski okupacionih snaga? narod je rekao svoje na referendumu, edukuj se

Name

Čuj optužuju...

21.06.2023 11:46

Pa ima davno već crno na bijelo kako su ukrajinske snage testirali materijal i mogućnosti rušenja brane.... to vam je kao kada dva brata se igraju i jedan kaže- ja ću probat da razbijem prozor... nakon dešavanje nije se vidilo ko je to uradio pa roditelji kritikuju obadvojicu .... blesava razmišljanja zapada...ali kao i uvjek-na zapadu niśta novo

ODGOVORITE