Ово је најдубљи хотел на свету и налази се 419 метара под замљом!

Најдубљи смештени хотел на свету налази се у напуштеном руднику, 419 метара испод земље односно планине Сноудоније у Велсу. Име хотела је “Дееп Слееп“ и ово је најдубљи хотел на свету.

Занимљивости 19.06.2023 | 15:35
Ово је најдубљи хотел на свету и налази се 419 метара под замљом!

Најдубљи хотел се састоји се од четири приватне двокреветне кабине и пец́ине са брачним креветом, трпезаријом и тоалетом, Дееп Слееп је хотел за разлику од било којег другог.

Смештен дубоко у делу напуштеног рудника шкриљаца Цвмортхин, 419 метара испод земље, оглашава се као најдубљи хотел на свету. Ако то звучи као врста места на коме бисте заправо желели да проведете ноц́, знајте да нец́ете морати само да платите до 688 долара по ноц́и, вец́ ц́ете иц́и “стрмим и изазовним“ путем кроз стари рударска окна да до њега дођете и одседнете!

Хотел Дееп Слееп је отворен у априлу ове 2023.године од стране компаније за активности на отвореном Го Белоw  (где можете видети слике хотела)и отворен је за посао само једну ноц́ недељно, суботом.

Покровитељи почињу тако што праве резервације на интернету, а у суботу увече започињу своју авантуру путовањем у бази Го Белоw у близини града Блаенау Ффестиниог, где их обучени водичи чекају да их прате до подземног хотела.

Након 45 минута пешачења кроз планине, посетиоци се спремају у малу колибу и припремају се за силазак у напуштени рудник Цвмортхин, највец́и напуштени рудник шкриљаца на свету. Изазовна рута се састоји од старих степеница, напуштених мостова и старих рударских греда, а до хотела је потребно око сат времена.

У хотелу Дееп Слееп, гости се часте топлим напитком и оброком у стилу експедиције, пре него што се повуку у “дубоки сан“.

Температура у најдубљем хотелу на свету остаје константних 10 степени Целзијуса током целе године, али су густо изоловане кабине наводно прилично удобне. Такође имају текуц́у воду, струју, па чак и Ви-Фи преко једног километра дугачког етернет кабла са 4Г антене на површини.

На крају да додамо и ово, хотел “Дееп Слееп” преузео је титулу “најдубљег хотела на свету“ из апартмана у шведском руднику сребра Сала, на 508 стопа (154 м) под земљом.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар