Ovo je najdublji hotel na svetu i nalazi se 419 metara pod zamljom!

Najdublji smešteni hotel na svetu nalazi se u napuštenom rudniku, 419 metara ispod zemlje odnosno planine Snoudonije u Velsu. Ime hotela je “Deep Sleep“ i ovo je najdublji hotel na svetu.

Zanimljivosti 19.06.2023 | 15:35
Ovo je najdublji hotel na svetu i nalazi se 419 metara pod zamljom!

Najdublji hotel se sastoji se od četiri privatne dvokrevetne kabine i pećine sa bračnim krevetom, trpezarijom i toaletom, Deep Sleep je hotel za razliku od bilo kojeg drugog.

Smešten duboko u delu napuštenog rudnika škriljaca Cvmorthin, 419 metara ispod zemlje, oglašava se kao najdublji hotel na svetu. Ako to zvuči kao vrsta mesta na kome biste zapravo želeli da provedete noć, znajte da nećete morati samo da platite do 688 dolara po noći, već ćete ići “strmim i izazovnim“ putem kroz stari rudarska okna da do njega dođete i odsednete!

Hotel Deep Sleep je otvoren u aprilu ove 2023.godine od strane kompanije za aktivnosti na otvorenom Go Below  (gde možete videti slike hotela)i otvoren je za posao samo jednu noć nedeljno, subotom.

Pokrovitelji počinju tako što prave rezervacije na internetu, a u subotu uveče započinju svoju avanturu putovanjem u bazi Go Below u blizini grada Blaenau Ffestiniog, gde ih obučeni vodiči čekaju da ih prate do podzemnog hotela.

Nakon 45 minuta pešačenja kroz planine, posetioci se spremaju u malu kolibu i pripremaju se za silazak u napušteni rudnik Cvmorthin, najveći napušteni rudnik škriljaca na svetu. Izazovna ruta se sastoji od starih stepenica, napuštenih mostova i starih rudarskih greda, a do hotela je potrebno oko sat vremena.

U hotelu Deep Sleep, gosti se časte toplim napitkom i obrokom u stilu ekspedicije, pre nego što se povuku u “duboki san“.

Temperatura u najdubljem hotelu na svetu ostaje konstantnih 10 stepeni Celzijusa tokom cele godine, ali su gusto izolovane kabine navodno prilično udobne. Takođe imaju tekuću vodu, struju, pa čak i Vi-Fi preko jednog kilometra dugačkog eternet kabla sa 4G antene na površini.

Na kraju da dodamo i ovo, hotel “Deep Sleep” preuzeo je titulu “najdubljeg hotela na svetu“ iz apartmana u švedskom rudniku srebra Sala, na 508 stopa (154 m) pod zemljom.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar