Дјеца са Косова и Метохије стигла у Бијељину

Око 20 дјеце и младих са потешкоћама у развоју, корисника Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар", са Косова и Метохије, на путу ка Бања Луци, свратили су и у Бијељину, чиме је започет овогодишњи пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", а који реализује бањалучки Одбор за помоћ Космету. 

Република Српска 19.06.2023 | 14:34
Дјеца са Косова и Метохије стигла у Бијељину
Упркос потешкоћама приликом преласка административне границе на Косову и Метохији, дјеца са тог подручја успјела су да преко Централне Србије дођу у Републику Српску  код својих пријатеља које су стекли у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске". 
 
Славица Вујевић, мајка дјетета да посебним потребама, корисника Дневног центра, истакла је да им много значе срдачност народа у Републици Српској поред већ тешког живота, свих проблема и лоше атмосфере према српском народу на Косову и Метохији. Овај долазак у Републику Српску је као кап воде у пустињи надања - кажу из Дневног центра Подржи ме - 9. јануар.
 
 
Ивана Арлов, предсједница Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" казе да су 7. пут овим поводом у Републици Српској и да у тренутку, када је на Космету тотални хаос и да је свако кретање праћено зебњом, овај долазак ипак чини да барем мало одморе од проблема и сталне агоније. 
 
Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Космету којем је улаз на Косово и Метохију забрањен, овом приликом је изјавио да сви могу да учествују и подрже ову акцију и да ће 22. јуна бити одржан и концерт у Бања Луци како би се скупила средства за помоћ српском народу на Космету и додао да се Република Српска са поносом се помиње међу народом на Косову и Метохији. 
 
 
Овим пројектом "Спојимо дјецу Косова и Метохије и  Републике Српске" до сада је Републику Српску посјетило више од 6.000 српске дјеце са Космета у пратњи преко 550 просветних  радника, а 25. јуна ће је обићи 800 ученика и просвјетних радника са КиМ, најавили су из Одбора за помоћ Космету.
 
(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тако

19.06.2023 17:30

Треба да се дјеца уце миру и сузивоту и постовању дрзаве у којој зивис и суградјана друге вјере и нације да се окренемо послу а не само тензијама и рату ко на косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.06.2023 20:00

Тако је пријатељу