Djeca sa Kosova i Metohije stigla u Bijeljinu

Oko 20 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, korisnika Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar", sa Kosova i Metohije, na putu ka Banja Luci, svratili su i u Bijeljinu, čime je započet ovogodišnji projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", a koji realizuje banjalučki Odbor za pomoć Kosmetu. 

Republika Srpska 19.06.2023 | 14:34
Djeca sa Kosova i Metohije stigla u Bijeljinu
Uprkos poteškoćama prilikom prelaska administrativne granice na Kosovu i Metohiji, djeca sa tog područja uspjela su da preko Centralne Srbije dođu u Republiku Srpsku  kod svojih prijatelja koje su stekli u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske". 
 
Slavica Vujević, majka djeteta da posebnim potrebama, korisnika Dnevnog centra, istakla je da im mnogo znače srdačnost naroda u Republici Srpskoj pored već teškog života, svih problema i loše atmosfere prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Ovaj dolazak u Republiku Srpsku je kao kap vode u pustinji nadanja - kažu iz Dnevnog centra Podrži me - 9. januar.
 
 
Ivana Arlov, predsjednica Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" kaze da su 7. put ovim povodom u Republici Srpskoj i da u trenutku, kada je na Kosmetu totalni haos i da je svako kretanje praćeno zebnjom, ovaj dolazak ipak čini da barem malo odmore od problema i stalne agonije. 
 
Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosmetu kojem je ulaz na Kosovo i Metohiju zabranjen, ovom prilikom je izjavio da svi mogu da učestvuju i podrže ovu akciju i da će 22. juna biti održan i koncert u Banja Luci kako bi se skupila sredstva za pomoć srpskom narodu na Kosmetu i dodao da se Republika Srpska sa ponosom se pominje među narodom na Kosovu i Metohiji. 
 
 
Ovim projektom "Spojimo djecu Kosova i Metohije i  Republike Srpske" do sada je Republiku Srpsku posjetilo više od 6.000 srpske djece sa Kosmeta u pratnji preko 550 prosvetnih  radnika, a 25. juna će je obići 800 učenika i prosvjetnih radnika sa KiM, najavili su iz Odbora za pomoć Kosmetu.
 
(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tako

19.06.2023 17:30

Treba da se djeca uce miru i suzivotu i postovanju drzave u kojoj zivis i sugradjana druge vjere i nacije da se okrenemo poslu a ne samo tenzijama i ratu ko na kosovu.

ODGOVORITE
Name

Re

19.06.2023 20:00

Tako je prijatelju