Нови Град: Сумња се да је Селагић убијен због освете

Милорад Цвјетојевић (25) саслушан је у Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци због сумње да је у петак увече у кафићу у Новом Граду убио Јасмина Селимагића (36), потврђено је за Српскаинфо.

Република Српска 18.06.2023 | 19:12
Нови Град: Сумња се да је Селагић убијен због освете

Цвјетојевић је у петак увече дошао са аутоматском пушком у кафић “Блу” гдје је сједио Селимагић и у њега испалио рафал, а затим мирно сачекао полицију.

Занимљиво је да Цвјетојевић до сада није пролазио кроз полицијске евединције, док је Селимагић био безбједноно интересантна особа која је до сада више пута хапшен и осуђиван због тешких кривичних дјела.

Извор Српскаинфо појаснио је да за сада још увијек са сигурношћу није утврђен тачан мотив убиства, али се сумња да би убиство могло бити повезано са Цвјетојевићевим братом.

Оно што је за сада познато и што су показли први резултати истраге, јесте да је прије убиства дошло до краће свађе између Цвјетојевића и Селимагића.

– Цвјетојевић је претходно био у кафићу “Блу” у којем се налазио Селимагић, а поред њих ту је било и више гостију. Између њих је тада дошло до некакве препирке и Цвјетојевић је отишао из кафића по аутоматску пушку, а онда се вратио – истакао је наш саговорник.


Према његовим ријечима, свједоци су испричали да када је Селимагић видио како се Цвјетојевићу кафић враћа са пушком да је устао и кренуо према њему.

– Он му је прилазио и нешто му је добацио да се прави важан или тако нешто, након тога је Цвјетојевић запуцао на њега. Испалио је читав оквир из аутоматске пушке. У том тренутку у кафићу се налазило више гостију и срећа је да још неко није страдао –  рекао је поменути извор.

Он открива да је Цвјетојевић након убиства остао у кафани, гдје је сачекао долазак полиције која га је ухапсила и спровела на даљу криминалистичку обраду.

Током увиђаја на лицу мјеста нађена је пушка из које је пуцао, велики број чахура, као и зрна од метака.

Међутим, инспектори још увијек утврђују шта је тачан мотив и због чега се Цвјетојевић, који до сада никада није хапшен, одлучио да на овако бруталан начин убио Селимагића.

Наш саговорник појашњава да се њих двојица познају дуже времена преко Милорадовог брата и да би управо то могао бити мотив.

– Милорадов брат је прије пар година правоснажно осуђен на затворску казну због силовања. Сумњало се да је са тим случајем био повезан и Селимагић, али се њему није судило. Управо се та информација појавила као један од могућих мотива убиства. Занимљиво и да је Селимагић у том поступку био свједок одбране, односно свједочио је у корист Цвјетојевићевог брата – појаснио је саговорник Српскаинфо.

Међутим, осим овог мотива међу становницима Новог Града као мотив се спомињала и одређена дјевојка, због које су њих двојица наводно дошли у свађу, али та информација није потврђена.

Након хапшења, Цвјетојевић је саслушан у полицији, а затим предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Приједору.

Извор Српскаинфо појаснио је да се очекује да након што га поступајући тужилац испита, да Окружном суду у Приједору предложи да се Цвјетојевићу одреди једномјесечни притвор.

У Полицијској управи Приједор наводе да је М. Ц. ухапшен због сумње да је починио тешко убиство на штету Ј. С., те кривична дјела изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

– Полицијска управа Приједор у петак је око 22 часа запримила пријаву да је једна особа у угоститељском објекту у Новом Граду  пуцала из ватреног оружја и да је том приликом једна особа смртно страдало – рекли су у ПУ Приједор.

 На лицу мјеста извршен је увиђај којим је руководио тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, под чијим надзором полицијски службеници предузимају све потребне мјере и радње на утврђивању свих околности почињених кривичних дјела.

Наређена је обдукција тијела убијеног младића која ће бити обављена у Заводу за судску мединицу Републике Српске.

(Српскаинфо)   Фото:БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ста мислите када

18.06.2023 20:11

би се акција спровела као у србији везано за предавање орузја......хиљаде тона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ста мислите

19.06.2023 07:40

Мислис ли да не би било убистава да се одузме сво орузје. Па треба онда одузети сјекире, нозеве, виле и све тупе предмете. Пусти популизам власти која није способна да ради на превенцији и оздрављењу друства. Нелегално орузје наравно треба одузети.

Name

Реалност

19.06.2023 08:00

Прије да Це људи овде почети набављати оружје. Како је почело изгледа да Це од судова највише радити пријеки суд. Нузда закон мијења. Није добро ( за неке). Лп