Novi Grad: Sumnja se da je Selagić ubijen zbog osvete

Milorad Cvjetojević (25) saslušan je u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je u petak uveče u kafiću u Novom Gradu ubio Jasmina Selimagića (36), potvrđeno je za Srpskainfo.

Republika Srpska 18.06.2023 | 19:12
Novi Grad: Sumnja se da je Selagić ubijen zbog osvete

Cvjetojević je u petak uveče došao sa automatskom puškom u kafić “Blu” gdje je sjedio Selimagić i u njega ispalio rafal, a zatim mirno sačekao policiju.

Zanimljivo je da Cvjetojević do sada nije prolazio kroz policijske evedincije, dok je Selimagić bio bezbjednono interesantna osoba koja je do sada više puta hapšen i osuđivan zbog teških krivičnih djela.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da za sada još uvijek sa sigurnošću nije utvrđen tačan motiv ubistva, ali se sumnja da bi ubistvo moglo biti povezano sa Cvjetojevićevim bratom.

Ono što je za sada poznato i što su pokazli prvi rezultati istrage, jeste da je prije ubistva došlo do kraće svađe između Cvjetojevića i Selimagića.

– Cvjetojević je prethodno bio u kafiću “Blu” u kojem se nalazio Selimagić, a pored njih tu je bilo i više gostiju. Između njih je tada došlo do nekakve prepirke i Cvjetojević je otišao iz kafića po automatsku pušku, a onda se vratio – istakao je naš sagovornik.


Prema njegovim riječima, svjedoci su ispričali da kada je Selimagić vidio kako se Cvjetojeviću kafić vraća sa puškom da je ustao i krenuo prema njemu.

– On mu je prilazio i nešto mu je dobacio da se pravi važan ili tako nešto, nakon toga je Cvjetojević zapucao na njega. Ispalio je čitav okvir iz automatske puške. U tom trenutku u kafiću se nalazilo više gostiju i sreća je da još neko nije stradao –  rekao je pomenuti izvor.

On otkriva da je Cvjetojević nakon ubistva ostao u kafani, gdje je sačekao dolazak policije koja ga je uhapsila i sprovela na dalju kriminalističku obradu.

Tokom uviđaja na licu mjesta nađena je puška iz koje je pucao, veliki broj čahura, kao i zrna od metaka.

Međutim, inspektori još uvijek utvrđuju šta je tačan motiv i zbog čega se Cvjetojević, koji do sada nikada nije hapšen, odlučio da na ovako brutalan način ubio Selimagića.

Naš sagovornik pojašnjava da se njih dvojica poznaju duže vremena preko Miloradovog brata i da bi upravo to mogao biti motiv.

– Miloradov brat je prije par godina pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja. Sumnjalo se da je sa tim slučajem bio povezan i Selimagić, ali se njemu nije sudilo. Upravo se ta informacija pojavila kao jedan od mogućih motiva ubistva. Zanimljivo i da je Selimagić u tom postupku bio svjedok odbrane, odnosno svjedočio je u korist Cvjetojevićevog brata – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Međutim, osim ovog motiva među stanovnicima Novog Grada kao motiv se spominjala i određena djevojka, zbog koje su njih dvojica navodno došli u svađu, ali ta informacija nije potvrđena.

Nakon hapšenja, Cvjetojević je saslušan u policiji, a zatim predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da se očekuje da nakon što ga postupajući tužilac ispita, da Okružnom sudu u Prijedoru predloži da se Cvjetojeviću odredi jednomjesečni pritvor.

U Policijskoj upravi Prijedor navode da je M. C. uhapšen zbog sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu J. S., te krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Policijska uprava Prijedor u petak je oko 22 časa zaprimila prijavu da je jedna osoba u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu  pucala iz vatrenog oružja i da je tom prilikom jedna osoba smrtno stradalo – rekli su u PU Prijedor.

 Na licu mjesta izvršen je uviđaj kojim je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, pod čijim nadzorom policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti počinjenih krivičnih djela.

Naređena je obdukcija tijela ubijenog mladića koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medinicu Republike Srpske.

(Srpskainfo)   Foto:BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sta mislite kada

18.06.2023 20:11

bi se akcija sprovela kao u srbiji vezano za predavanje oruzja......hiljade tona

ODGOVORITE
Name

Re sta mislite

19.06.2023 07:40

Mislis li da ne bi bilo ubistava da se oduzme svo oruzje. Pa treba onda oduzeti sjekire, nozeve, vile i sve tupe predmete. Pusti populizam vlasti koja nije sposobna da radi na prevenciji i ozdravljenju drustva. Nelegalno oruzje naravno treba oduzeti.

Name

Realnost

19.06.2023 08:00

Prije da Ce ljudi ovde početi nabavljati oružje. Kako je počelo izgleda da Ce od sudova najviše raditi prijeki sud. Nuzda zakon mijenja. Nije dobro ( za neke). Lp