Новац усмјерити за пољопривреднике, а не за асфалтирања

Компензациони фонд Републике Српске дозначио је прошле године Аграрном фонду Бијељине три милиона конвертибилних марака за инвестирање у рурални развој, случајно или не, баш у вријеме пред опште изборе.

Република Српска 16.06.2023 | 19:52
Новац усмјерити за пољопривреднике, а не за асфалтирања

Саопштено је из Градске управе Бијељина, додајући да је та средства Аграрни фонд потрошио на асфалтирање у мјесним заједницама и изградњу расвјете, што није у њиховој надлежности.

Тада је, како кажу, најављено да ће се овакве трансакције поновити и досљедно том обећању, на рачун Аграрног фонда недавно је дозначено још два милиона конвертибилних марака.
 
"Међутим, након кривичне пријаве градоначелника Бијељине Љубише Петровића, који је већ дуже вријеме упозоравао на незаконитости у раду директора Аграрног фонда Златана Лазаревића, полиција је јуче извршила претрес просторија Фонда, а потом директора лишила слободе.

Разлози за забринутост постоје, јер се новопристигла средства и даље налазе на рачуну Аграрног фонда, а јасно је да су прва три милиона дозначених средстава потрошена уз велики број незаконитости", саопштено је из Градске управе.
 
Поручују да је у интересу града Бијељина и грађана да се овај новац адекватно утроши, водећи посебно рачуна о томе да ни једна једина марка не заврши на нечијем приватном рачуну или џепу.

"Да би се ово обезбиједило, Градска управа града Бијељина позива руководство Компензационог фонда да та два милиона конвертибилних марака, умјесто за асфалтирање, ипак радије усмјери као помоћ семберским пољопривредницима.

На тај начин ће се, у извјесној мјери, ублажити негативни ефекти временских неприлика, који ће без сумње оставити озбиљне посљедице на домаћу производњу, али је потребно повести рачуна и о томе да се ова помоћ расподијели и транспарентно и правично", поручено је из Градске управе Бијељина.

(БН)   Фото:БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сигурност

16.06.2023 20:04

Кад ће се фарбати пјешачки прелази? У траговима су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливер

16.06.2023 20:36

Па боље је усмјерити новац за афалтирање. Добре цесте знају и зивот да знаце. Јос ако је квалитетно одрадјена. Пољопривредницима треба дати у зајам. Засто би пољопривредник имао предност над обицним градјанином. Ако неком заболи дијете треба га одвуци да се спаси па јел треба по рупама. Или трактором.. Имате примјер момка са церебралним проблемом па га ни колицима не могу лако одвуци по макадаму до афалта. Ја сам за асфалтирање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко

17.06.2023 00:24

Усмјерити паре Лазаревићу да ради асфалт дебљине 4 цм а оних украдених 4 цм да подијели са својим пајташима. Тако је он ваљда радио јер је стручњак за асфалт.

Name

Фг

16.06.2023 20:42

А сто? Само њима треба? Нама осталима пут не треба? Или било ста друго. Помазите пољопривредницима, да би нас исти ти касније дерали цијенама. И моји родитељи су пољопривредници, раде постено, није им до сад требала помоц никаква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

16.06.2023 21:00

Па када Градске управа Бијељине не ради оно сто би требали тј .оно сто је у њиховој надлезности добро је да се неко сјетио сеоских М.З.Да ли мозда Петровиц траба да одреди ста це да ради Аграрни фонд и гдје це да улози новац?За пољопривреднике се довољно издваја, као никада до сада и добро би било да и та 2 милиона заврсе у уредјењу сеоских М.З.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2023 22:21

Ви сектаси само знате красти.

Name

Тесо

16.06.2023 22:22

И ја сам пољопривредник не одрицем се помоци,али бих радије асвалтирани пут крај куце, овако ме угуси прасина љети,а зими блато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

17.06.2023 15:16

Бит це усмјерено свих 3759 КМ са рацуна.

ОДГОВОРИТЕ