Novac usmjeriti za poljoprivrednike, a ne za asfaltiranja

Kompenzacioni fond Republike Srpske doznačio je prošle godine Agrarnom fondu Bijeljine tri miliona konvertibilnih maraka za investiranje u ruralni razvoj, slučajno ili ne, baš u vrijeme pred opšte izbore.

Republika Srpska 16.06.2023 | 19:52
Novac usmjeriti za poljoprivrednike, a ne za asfaltiranja

Saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina, dodajući da je ta sredstva Agrarni fond potrošio na asfaltiranje u mjesnim zajednicama i izgradnju rasvjete, što nije u njihovoj nadležnosti.

Tada je, kako kažu, najavljeno da će se ovakve transakcije ponoviti i dosljedno tom obećanju, na račun Agrarnog fonda nedavno je doznačeno još dva miliona konvertibilnih maraka.
 
"Međutim, nakon krivične prijave gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića, koji je već duže vrijeme upozoravao na nezakonitosti u radu direktora Agrarnog fonda Zlatana Lazarevića, policija je juče izvršila pretres prostorija Fonda, a potom direktora lišila slobode.

Razlozi za zabrinutost postoje, jer se novopristigla sredstva i dalje nalaze na računu Agrarnog fonda, a jasno je da su prva tri miliona doznačenih sredstava potrošena uz veliki broj nezakonitosti", saopšteno je iz Gradske uprave.
 
Poručuju da je u interesu grada Bijeljina i građana da se ovaj novac adekvatno utroši, vodeći posebno računa o tome da ni jedna jedina marka ne završi na nečijem privatnom računu ili džepu.

"Da bi se ovo obezbijedilo, Gradska uprava grada Bijeljina poziva rukovodstvo Kompenzacionog fonda da ta dva miliona konvertibilnih maraka, umjesto za asfaltiranje, ipak radije usmjeri kao pomoć semberskim poljoprivrednicima.

Na taj način će se, u izvjesnoj mjeri, ublažiti negativni efekti vremenskih neprilika, koji će bez sumnje ostaviti ozbiljne posljedice na domaću proizvodnju, ali je potrebno povesti računa i o tome da se ova pomoć raspodijeli i transparentno i pravično", poručeno je iz Gradske uprave Bijeljina.

(BN)   Foto:BN

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Sigurnost

16.06.2023 20:04

Kad će se farbati pješački prelazi? U tragovima su.

ODGOVORITE
Name

Oliver

16.06.2023 20:36

Pa bolje je usmjeriti novac za afaltiranje. Dobre ceste znaju i zivot da znace. Jos ako je kvalitetno odradjena. Poljoprivrednicima treba dati u zajam. Zasto bi poljoprivrednik imao prednost nad obicnim gradjaninom. Ako nekom zaboli dijete treba ga odvuci da se spasi pa jel treba po rupama. Ili traktorom.. Imate primjer momka sa cerebralnim problemom pa ga ni kolicima ne mogu lako odvuci po makadamu do afalta. Ja sam za asfaltiranje.

ODGOVORITE
Name

Zdravko

17.06.2023 00:24

Usmjeriti pare Lazareviću da radi asfalt debljine 4 cm a onih ukradenih 4 cm da podijeli sa svojim pajtašima. Tako je on valjda radio jer je stručnjak za asfalt.

Name

Fg

16.06.2023 20:42

A sto? Samo njima treba? Nama ostalima put ne treba? Ili bilo sta drugo. Pomazite poljoprivrednicima, da bi nas isti ti kasnije derali cijenama. I moji roditelji su poljoprivrednici, rade posteno, nije im do sad trebala pomoc nikakva.

ODGOVORITE
Name

Realno

16.06.2023 21:00

Pa kada Gradske uprava Bijeljine ne radi ono sto bi trebali tj .ono sto je u njihovoj nadleznosti dobro je da se neko sjetio seoskih M.Z.Da li mozda Petrovic traba da odredi sta ce da radi Agrarni fond i gdje ce da ulozi novac?Za poljoprivrednike se dovoljno izdvaja, kao nikada do sada i dobro bi bilo da i ta 2 miliona zavrse u uredjenju seoskih M.Z.

ODGOVORITE
Name

Re

16.06.2023 22:21

Vi sektasi samo znate krasti.

Name

Teso

16.06.2023 22:22

I ja sam poljoprivrednik ne odricem se pomoci,ali bih radije asvaltirani put kraj kuce, ovako me ugusi prasina ljeti,a zimi blato.

ODGOVORITE
Name

BL

17.06.2023 15:16

Bit ce usmjereno svih 3759 KM sa racuna.

ODGOVORITE