Компанија БИНГО ексклузивни спонзор Сарајево филма

Највећа домаћа групација Бинго Груп овогодишњи је ексклузивни спонзор Сарајево филм фестивала који ће бити одржан од 11. до 18. августа. Као резултат сарадње компаније Бинго и Сарајево филм фестивал филмске пројекције ове године први пут биће одржане и у Тузли.

Босна и Херцеговина 16.06.2023 | 12:07
Компанија БИНГО ексклузивни спонзор Сарајево филма

- Бинго група, највећа домаћа групација у БиХ ексклузивни је спонзор 29. Сарајево филм фестивала, највећег филмског фестивала у овом дијелу Европе, истакао је Един Ибрахимовић извршни директор за бизнис операције компаније Бинго.

“Успостављање дугорочног партнерства између два најјача бренда у БиХ за нас је природан корак и вјерујемо да ће ова прича који ми данас почињемо бити прави примјер сарање домаћих брендова“, наводи Ибрахимовић.

Из Бинго Групације кажу да су посебно срећни што ће ове године и Тузла осјетити фестивалску атмосферу.

На Тргу Слободе у Тузли ће бити организовано љетно кино са 400 сједећих мјеста, гдје ће грађани града Тузле, али и шире околине моћи да уживају и кино представама које ће се истовремено одржавати и у Сарајеву.

„Сарајево филм фестивал сљедеће године прославља 30 година постојања, а Бинго Груп ове године слави тај јубилеј и за нас је природан пут да наставимо корачати заједно и да на овај начин покажемо свима како заједнички можемо градити нове и лијепе ствари у Босни и Херцеговини“, закључује Ибрахимовић.

Осим у Сарајеву и Тузли дио фестивалског програма, као и претходиних година биће одржан и Мостару.

„Кроз ово не само да прилазимо публици у другим градовима у БиХ већ и ширимо идеју да је култура, филм и креативна индустрија битан сегмент развоја нове креативне економије у цијелој земљи“, најавио је директор Сарајево филм фестивала, Јован Марјановић.

Како најављују организатори, фестивал ће окупити филмске професионалце и госте и из цијелог свијета.

Током трајања Сарајево филм фестивала публика ће имати прилику да погледа најбоља филмска остварења свјетске независне продукције. Ретроспективе филмских пројекција биће одржане у Високом, Градачцу и Јајцу. 

(БН/ПР) Фото: БН