Kompanija BINGO ekskluzivni sponzor Sarajevo filma

Najveća domaća grupacija Bingo Grup ovogodišnji je ekskluzivni sponzor Sarajevo film festivala koji će biti održan od 11. do 18. avgusta. Kao rezultat saradnje kompanije Bingo i Sarajevo film festival filmske projekcije ove godine prvi put biće održane i u Tuzli.

Bosna i Hercegovina 16.06.2023 | 12:07
Kompanija BINGO ekskluzivni sponzor Sarajevo filma

- Bingo grupa, najveća domaća grupacija u BiH ekskluzivni je sponzor 29. Sarajevo film festivala, najvećeg filmskog festivala u ovom dijelu Evrope, istakao je Edin Ibrahimović izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo.

“Uspostavljanje dugoročnog partnerstva između dva najjača brenda u BiH za nas je prirodan korak i vjerujemo da će ova priča koji mi danas počinjemo biti pravi primjer saranje domaćih brendova“, navodi Ibrahimović.

Iz Bingo Grupacije kažu da su posebno srećni što će ove godine i Tuzla osjetiti festivalsku atmosferu.

Na Trgu Slobode u Tuzli će biti organizovano ljetno kino sa 400 sjedećih mjesta, gdje će građani grada Tuzle, ali i šire okoline moći da uživaju i kino predstavama koje će se istovremeno održavati i u Sarajevu.

„Sarajevo film festival sljedeće godine proslavlja 30 godina postojanja, a Bingo Grup ove godine slavi taj jubilej i za nas je prirodan put da nastavimo koračati zajedno i da na ovaj način pokažemo svima kako zajednički možemo graditi nove i lijepe stvari u Bosni i Hercegovini“, zaključuje Ibrahimović.

Osim u Sarajevu i Tuzli dio festivalskog programa, kao i prethodinih godina biće održan i Mostaru.

„Kroz ovo ne samo da prilazimo publici u drugim gradovima u BiH već i širimo ideju da je kultura, film i kreativna industrija bitan segment razvoja nove kreativne ekonomije u cijeloj zemlji“, najavio je direktor Sarajevo film festivala, Jovan Marjanović.

Kako najavljuju organizatori, festival će okupiti filmske profesionalce i goste i iz cijelog svijeta.

Tokom trajanja Sarajevo film festivala publika će imati priliku da pogleda najbolja filmska ostvarenja svjetske nezavisne produkcije. Retrospektive filmskih projekcija biće održane u Visokom, Gradačcu i Jajcu. 

(BN/PR) Foto: BN