Вода однијела мост на Ибарској магистрали

- Набујала вода однијела је мост на Ибарској магистрали код Краљева и прекинула пут према Чачку, док је на подручју Крагујевца евакуисано 14 особа међу којима је једно дијете.

Србија 16.06.2023 | 09:30
Вода однијела мост на Ибарској магистрали

Вода је однијела мост на Ибарској магистрали у мјесту Адрани код Краљева, тако да је у прекиду тај дио магистрале ка Чачку, док је стари пут ка Чачку, који је синоћ био у прекиду, од данас поново проходан.

Широм Србије је због изливања ријека и потока, до којих је дошло услијед дуготрајне кише, ванредна ситуација проглашена у 35 градова и општина.

Због изливања ријеке Лепенице у Крагујевцу евакуисано је 14 особа међу којима и једно дијете, али су путеви на том подручју проходни јер се вода поукла.

У Крагујевцу је усљед велике кише поплављен подрум хируршког блока Ургентног Клиницког центра, као и неколико улица у насељима Станово, Грошница и Велико поље. У току је сједница Кризног штаба.

Ријека Белица која је ноћас угрожавала Јагодину опала је током јутра.

Због обилних падавина дошло је до одрона камена на путу ка Вишеграду код тунела Шарган.

Шеф одржавања "Путеви Ужице" Ален Мушановић рекао је да киша која пада без престанка од јуче изазива одроне на свим путевима и да је акција чишћења одрона код тунела "Шарган“ трајала до поноћних часова.

Због интензивних падавина у већем дијелу земље, данас је на истоку Србије на снази и црвени метео-аларм, јавља РТС.

Већу количина падавина метеоролози очекују у источним, централним и југоисточним крајевима Србије, а одрона и бујичних изливања воде може бити на путевима у овим подручјима, посебно у планинским предјелима, поред ријека и кроз усјеке.

Ауто-мото савез Србије саопштио је да обилне падавине и данас могу доносити застоје и ванредне прекиде у саобраћају.

(Срна) Фото; Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бранци

16.06.2023 10:49

Квалитетно градјен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

16.06.2023 10:55

Бог драги на овај начин упозорава на наше искривљености

ОДГОВОРИТЕ