Објављена имена оптужених због промета дрога

Тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, подигао је оптужницу против 14 особа, које се терете за казнена дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојних дрога.

Босна и Херцеговина 15.06.2023 | 17:00
Објављена имена оптужених због промета дрога

У оквиру предмета кориштени су подаци добијени из Скy апликација, путем међународне правне помоћи, а осумњичени се између осталог терете да су дужи временски периоду, вршили кријумчарење најмање 600 килограма опојне дроге марихуана-сканк, углавном са подручја Црне Горе и Србије у Босну и Херцеговину, као и њену даљу дистрибуцију на илегалном нарко тржишту.

Оптужени у овом предмету углавном су дјеловали на подручју Требиња, Фоче, Источног Сарајева и Градишке, а били су повезани са припадницима организованих криминалних група које дјелују у сусједним земљама и угрожавају безбједност у региону.

Првоосумњичени у овом предмету, Драган Пејовића, зв. “Босанац” недавно је из Србије изручен правосуђу Босне и Херцеговине, те је упућен приједлог за продужење притвора након потврђивања оптужнице, а за оптуженог Владана Ковачевића, полицијског  службеника Граничне полиције БиХ, затражена је мјера забране обављања службене дужности.

Наводе оптужнице тужилаштво ће доказивати позивањем већег броја свједока и стручних вјештака, као и прилагањем око 200 доказних материјала.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У оквиру предмета оптужени су: Драган Пејовић звани ”Босанац”, рођен 1985. године у Требињу, раније осуђиван, држављанин БиХ, Милијан Мијовић звани ”Глуви”, рођен 1985. године у Требињу, држављанин БиХ, Анђелко Милошевић звани ”Цири”, ”Кирофа”, ”Медо” и ”Главоња”, рођен 1975. године у Требињу, држављанин БиХ.

Те Алекса Малиш, рођен 1998. године у Требињу, држављанин БиХ, Мишо Миљанић звани ”Платина”, рођен 1986. године у Требињу, држављанин БиХ, раније осуђиван, Милош Ковачевић, рођен 1989. године у Требињу, држављанин БиХ, Душан Мићановић, рођен 1992. године у Требињу, држављанин БиХ, раније осуђиван, Немања Прњат звани ”Нено”, рођен 1991. године у Требињу, држављанин БиХ.

Оптужен је и Милан Мићановић звани ”Лимун”, рођен 1984. године у Требињу, држављанин БиХ, раније осуђиван Горан Новчић звани ”Киклоп”, рођен 1970. године у Гацку, држављанин БиХ, Владан Ковачевић, рођен 1989. године у Фочи, држављанин БиХ, по занимању полицијски службеник, запослен у Граничној полицији БиХ, Бојан Ћаласан, рођен 1986. године у Дубровнику, држављанин БиХ, раније осуђиван, Милан Рашевић звани ”Мића”, рођен 1996. године у Србиње/Фоча, држављанин БиХ и Р. Србије, раније осуђиван Дражен Саламадија, рођен 1996. године у Фочи, држављанин БиХ.

(Фена) Фото:Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нино

15.06.2023 19:09

СВЕ НЕКИ МЛАДИ И ФИНИ МОМЦИ ТРЕБАИМ ДАТИ ПО ЈЕДНО 15 ГОДИНА РОБИЈЕ ПА НЕКА СВОЈУ НАЈЉЕПСУ МЛАДОСТ ПРОВЕДУ У ЗАТВОРУ ,ДА БИ СЕ ОПАМЕТИЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.06.2023 19:21

Само муле процесуиране. Гдје су главни?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.06.2023 10:05

Само војнике суде,а гузоње и главоње главне не дирају,наша држава суди само оне који немају пара,ко има пара купи слободу

ОДГОВОРИТЕ